Namirnice koje mirne duše možete jesti i u ponoć

Koliko vam se puta dogodilo da ogladnite u gluho doba noći iako ste nebrojeno puta pročitali da nakon 19 sati nije ni poželjno ni zdravo jesti?

29.10.2012.
23:03
VOYO logo

Padate u iskušenje da napravite sendvič ili uzmete neke grickalice, ali vas zdrav način života i briga o kilogramima sprečavaju u tome, pa na kraju večeri na spavanje odete gladni i nervozni.

Ako imate takav problem, pronašli smo nekoliko zdravih namirnica koje će vam vaša dijeta oprostiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zobena kaša

Dokazano je da ugljikohidrati oslobađaju serotonin koji umiruje mozak. Porcija zobene kaše s mlijekom najbolji je izbor prije spavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sok od trešanja

Istraživanje iz 2011. godine pokazalo je da dvije čaše soka od trešanja dnevno, ujutro i navečer, povećavaju razinu melatonina koji san čini kvalitetnijim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toplo mlijeko

Čaša mlijeka je stari recept za bolji san. Osim što sadrži aminokiselinu triptofan koju povezujemo sa spavanjem, djelovanje ovog napitka je više psihološko. Odmalena nas uče da je sinonim za spavanje čaša toplog mlijeka. Ah, ta moć uvjeravanja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orašasto voće

Orašasto voće bogato je magnezijem koji ima umirujući učinak na mozak i poboljšava kvalitetu sna. Bademi, orasi i kikiriki samo su neki od plodova koje biste uvijek trebali imati u kući, ali pazite da ne pretjerate s konzumacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niskokaloričan sir

Kalcij ima vrlo slično djelovanje kao i magnezij kad se radi o snu. Stručnjaci preporučuju oko 50 grama sira dnevno, a možete ga jesti s krekerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo