Play ponuda

NAJBOLJI KUĆNI LIJEKOVI ZA ZUBOBOLJU: / Ovih će vas šest trikova spasiti kad ne možete zubaru

Image
Foto: Thinkstock

Čak su toliko učinkoviti da možda neće biti ni potrebe za naknadnim stomatološkim intervencijama

9.2.2019.
9:52
Thinkstock
Play ponuda

Zubobolju smo svi iskusili barem jednom u životu i ne, to definitivno nije nešto što se lako trpi. Zubar ne čeka samo vas, tako da su male šanse kako ćete biti odmah primljeni čim se javite. Stoga je dobro znati neke kućne trikove za ublažavanje boli. Ipak, ako ste trudni, dojite ili imate bilo kakvo zdravstveno stanje na koje bi biljni pripravci mogli loše utjecati, obvezno se konzultirajte s liječnikom ili stomatologom prije korištenja ovih 'lijekova'.

Slana otopina

shimmer fallback
shimmer fallback

Slana voda prirodan je dezificijent , ali i brz te učinkovit lijek za zubobolju. Dodajte pola žlice soli u čašu tople vode i otopinu koristite kao vodicu za ispiranje usta. Ona sprječava oticanje i čisti područje oko bolnog zuba.

Vodikov peroksid

shimmer fallback
shimmer fallback

Ovaj je spoj poznat kao ublaživač boli i sigurno će vam pomoći da lakše trpite. Osim što smanjuje karijes, vodikov peroksid dobar je i kod krvarenja desni. Možete ga koristiti kao vodicu za ispiranje usta, ali ga nipošto ne gutajte. Pomiješajte 3-postotni peroksid s vodom u omjeru 1:1 i mućkajte u ustima.

Image
KAKO SE VADI ZUB: /

Cilj je bezbolno rješavanje boli i problema

Klinčić ili ulje klinčića

shimmer fallback
shimmer fallback

Koristi se u tretiranju zubobolje već dugi niz godina jer sadrži eugenol, koji je prirodan antiseptik. Prstohvat mljevenog klinčića stavite na bolan zub ili žvačite cijelo drvce dok ne otpusti svoje ulje. Druga je opcija da vrlo malu količinu ulja klinčića (oko dvije kapi) stavite na bolno mjesto i držite dok bol ne prođe.

Hladni oblog

shimmer fallback
shimmer fallback

On vam zapravo može ublažiti bilo koju vrstu boli. Stavite kockice leda u plastičnu vrećicu, koju zamotajte u komad tkanine. Oblog držite na bolnom mjestu 15 minuta dok ne osjetite kako su vam živci otupjeli. Ovo smanjuje oticanje i upalu.

Češnjak

shimmer fallback
shimmer fallback

Zahvaljujući svojim medicinskim svojstvima, koristi se za brojne tegobe. Češnjak ubija bakterije i djeluje kao ublaživač boli. Najbolje je da od njega napravite pastu i stavite je na bolno mjesto. Ili ga možete polako žvakati. Slobodno ponavljajte postupak i nekoliko dana ako treba, ne može vam se ništa loše dogoditi.

Luk

shimmer fallback
shimmer fallback

Luk sadrži fitokemikalije koje ciljaju na klice odgovorne za infekciju i daje vam predah od boli. Najbolje djeluje ako žvačete komad luka bolnom stranom čeljusti. Tako se njegovi sokovi brzo i lako upijaju u zub. Ako je bol prejaka da biste žvakali, pridržavajte prstom komad luka na bolnom zubu.

Play ponuda
Play ponuda