Mnogima su ove namirnice pomogle u borbi s kroničnom bolesti kože

Osobe koje boluju od kronične bolesti kože, psorijaze, različito reagiraju na prehrambene promjene, baš kao što različito reagiraju i na medicinske tretmane.

13.2.2014.
12:47
VOYO logo

Jabučni ocat

Možete ga koristiti na dva načina: nanošenjem na kožu ili ga možete piti. U kupku dodajte šalicu jabučnog octa ili ga nanesite na vatu i natapkajte izravno na zahvaćena mjesta na koži. Ukoliko ga pijete, onda u čašu vode stavite žličicu jabučnog octa. Želite li poboljšati okus, napitak možete zasladiti s malo meda.

Češnjak

Zbog svojih antibiotskih svojstava češnjak je od davnina poznat kao ljekovita namirnica. Osim što ga možete dodati u juhu ako liječite prehladu, odličan je i za oboljele od psorijaze. Češnjak u svom sastavu ima inhibitore koji mogu zaustaviti aktivnost enzima odgovornih za razvoj upala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kavijar

Jedan je od najboljih izvora omega-3 masnih kiselina. Mnogima se okus ribljih jajašaca čija cijena u trgovinama nije malena, baš i ne sviđa. Međutim, stručnjaci kažu da je odličan u borbi protiv psorijaze.

Losos

Koristan je zbog svojih antiupalnih svojstava. Osim toga sadrži i karotenoid koji može djelovati kao antioksidans. Najučinkovitije djelovanje ima divlji losos i ukoliko ste u mogućnosti dajte mu prednost pred umjetno uzgojenim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbacite gluten

Kao što neke namirnice mogu pomoći da se smanje simptomi psorijaze tako ih neke potiču i pogoršavaju bolest. Oboljelima od psorijaze se preporuča izbjegavanje namirnica koje sadrže gluten, protein koji se nalazi u pšenici. Želite li spriječiti širenje bolesti izbacite iz prehrane kruh, tjesteninu i začine koji sadrže gluten.

Izbjegavajte povrće s alkaloidima

Paprika, rajčica, krumpir i patlidžan mogu utjecati na ljude koji su osjetljivi na alkaloid, tvar koja djeluje na živce i mišiće. Smanjenje unosa tog povrća u prehrani može pomoći smanjenju simptoma psorijatičnog artritisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo