često pitanje / Moža li vam joga pomoći u mršavljenju? Evo što kažu istraživanja

Image
Foto: Thinkstock

Unatoč svim čudesnim reklamama, postoji samo jedan način gubitka kilograma, a to je kalorijski deficit

27.9.2019.
15:25
Thinkstock
VOYO logo

Svi imamo različite ciljeve kada je zdravlje u pitanju, a za neke ljude to znači gubitak kilograma. Istraživanja su pokazala da je ključna komponenta ovog procesa tjelovježba. Kombinacija zdrave prehrane i kretanja najbolji su način mršavljenja.

Kao i svaka fizička aktivnost općenito, joga se sastoji od pokreta, a kretanje sagorijeva kalorije. Unatoč svim čudesnim reklamama, postoji samo jedan način gubitka kilograma, a to je kalorijski deficit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li vam joga pomoći u gubitku kilograma? Činjenica je da vam svako kretanje može pomoći da izgubite kilograme, ali to ne mora nužno značiti da hoće. Bez obzira trčite li maraton ili šetate, ako unosite više kalorija nego što potrošite, nećete smršavjeti.

Što kažu istraživanja?

Studije su pokazale da su neki oblici vježbanja bolji za mršavljenje od drugih, a joga obično nije na tim listama, prenosi Mindbodygreen. Kad pomislimo na "učinkovite treninge za mršavljenje", obično tražimo one koji su intenzivniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay

(Foto: Pixabay)

Joga, s druge strane, ima beskonačan popis prednosti, ali se ne smatra uvijek "intenzivnom". Ono što mnogi ljudi ne shvaćaju je da se svaki položaj i praksa mogu mijenjati kako bi bili manje ili više intenzivni. Intenzitet se također razlikuje od vrste joge i trajanja vježbanja. Međutim, svaka vrsta joge može dovesti do gubitka kilograma ako se kombinira s zdravom prehranom koja stvara deficit kalorija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje vrste joge za mršavljenje

Neke vrste joge teže su od drugih. Uobičajeno, što su fizički zahtjevniji treninzi (teški položaji, duže ili češće kretanje), tijelo će potrošiti više kalorija i veća je vjerojatnost da će vam pomoći naporima u mršavljenju.

Od mnogo vrsta joge, tri najčešće rezultiraju gubitkom težine: ashtanga, bikram i vinyasa. Sve tri zahtijevaju snagu i fleksibilnost, a sve se mogu raditi na različitim razinama. Ako tražite disciplinirano vježbanje, ashtanga je za vas. Ako više volite topli prostor i želite se gledati u ogledalo kako napredujete onda je za vas bikram joga. Vinyasa se temelji na kretanju, ali i izdržljivosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo