Kapi koje padaju na vatru dovode do pojave dima koji sadrži štetne tvari koje dolaze u hranu. Radi se o supstancama koje se smatraju kancerogenima, pa bi ih trebalo izbjegavati, upozoravaju stručnjaci.
Rješenje je u mariniranju hrane prije nego što je stavite na roštilj, a koliko dugo treba biti marinirana ovisi o marinadi i što se u njoj nalazi.
Gotova marinada može se kupiti u trgovini ili domaća vrlo lako napraviti doma. Zahvaljujući njoj meso i povrće ima puno bolji okus.
Kako bi izbjegli štetne posljedice po zdravlje, bolje je provjeriti je li meso gotovo tako da ga maknete s roštilja pa razrežete, nego da ga režete nad vatrom.
Kada bi hamburger provjeravali nožem, može doći do istjecanja mesnih sokova na vatru što je štetno.
I za one jako oprezne, mesne sokove možete prikupiti u aluminijsku posudu ili roštilj tavu, savjetuju stručnjaci.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!