jednostavni recepti /

Ljetni popečci od krumpira, tikvica i tune koje će svi obožavati

Image
Foto: Thinkstock

Ovi popečci su jednostavni za napraviti - ukusni zalogaji koji će i najmlađi voljeti, ali su i fantastični kao dodatak većem obroku poput mesa i salate. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte nove recepte

22.7.2019.
12:10
Thinkstock
VOYO logo


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popečci od tune

Sastojci:

  • 200 grama konzervirane tune
  • 1 sitno sjeckani luk
  • 1 sitno sjeckani mladi luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 čajna žličica soka od limuna
  • 1 jaje
  • sol
  • papar
  • 2 žlice brašna

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/fca4ce22f8c32c0767329ec6216d26b1_view_article_new.jpg?v=23

Priprema: 

1. Pomiješajte iscijeđenu tunu, luk, mladi luk, češnjak, sok od limuna i jaje u zdjeli.

2. Dodajte sol, papar, začine i brašno.

3. Oblikujte popečke i na vrućem ulju pecite ih 4 minute sa svake strane. 

4. Poslužite ih tople.

Dobar tek!

Popečci od tikvice i tune

Sastojci:

  • 200 grama iscijeđene tune iz konzerve
  • 4 srednje tikvice
  • 2 velika jaja
  • 1/2 šalice naribanog parmezana
  • 3 žlice majoneze
  • sol 
  • 3/4 šalice brašna
  • 2 nasjeckana mlada luka ili luk
  • ulje

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/5fc228caeb1f33256d3495ccd6ec64e5_view_article_new.jpg?v=20

Priprema:  

1. Posolite naribane tikvice, a zatim i pričekajte desetak minuta i iscijedite višak tekućine.

2. Zatim u velikoj zdjeli pomiješajte tikvice, tunu, jaja, parmezan, majonezu i začine. Dobro promiješajte kako biste razbili tunu na sitnije komadiće. Na kraju dodajte brašno kako bi se smjesa povezala. 

3. U velikoj tavi zagrijete ulje i popečke stavljajte s žlicom, a zatim ih malo izravnajte. Pržite 4-5 minuta sa svake strane dok ne porumene.

4. Poslužite toplo ili hladno s umakom od grčkog jogurta, češnjaka i papra.

Dobar tek!

Popečci od krumpira

Sastojci:

  • 2 srednje naribana krumpira
  • 1 1/2 žlica brašna
  • sol
  • jaje
  • 4 žlice ulja
  • 1 srednje naribani luk
  • 1 žličica sitno sjeckane mente
  • crni papar

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/f5b6b88fe98425782e46eb16cc0ab336_view_article_new.jpg?v=22

Priprema:

1. Pomiješajte luk, jaje i krumpire, a zatim dodajte brašno i začine.

2. Zagrijete ulje na srednjoj vatri i smjesu stavljate s žlicom. 

3. Pecite popečke s obje stane dok ne budu zlatno-smeđe boje.

4. Poslužite toplo uz umak po izboru.

Dobar tek!

Popečci od tikvica, mrkve i luka

Sastojci:

  • 2 šalice naribanih tikvica
  • 2 šalice naribane mrkve
  • 2 režnja češnjaka (sitno nasjeckan)
  • 2/3 šalice brašna
  • 2 velika jaja
  • 1/3 šalice mladog ili običnog luka
  • 2 žlice maslinovog ulja

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/8b709548782240a5351a950d13519d4d_view_article_new.jpg?v=23

Priprema: 

1. Posolite naribane tikvice, a zatim pričekajte desetak minuta i iscijedite višak tekućine.

2. U velikoj zdjeli pomiješajte tikvice, mrkvu, češnjak, jaja, luk, brašno i začine. Smjesa treba biti ravnomjerna.

3. Zagrijte ulje na srednje visokoj temperaturi i popečke u tavu stavljajte s žlicom. Malo ih pritisnite i pecite ih 3-4 minute sa svake strane. 

Dobar tek!

gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo