bez mesa / Ljetne pizze u kojima će uživati cijela obitelj

Image
Foto: www.pixabay.com

Ljeto je vrijeme kada možemo kombinirati puno više namirnica u omiljenim jelima. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijete nove recepte za svima omiljeno jelo

29.7.2019.
12:35
www.pixabay.com
VOYO logo

Grčka pizza

Ova pizza ponudit će vam potpuno nove mediteranske okuse - artičoke, humus, masline, rajčice i svježe začinsko bilje. Također je vrlo zanimljiv i način pripreme

Sastojci: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • tijesto za pizzu
  • 1 žlica maslinovog ulja

Za umak: 

  • 420 grama umaka od rajčice
  • 3 režnja češnjaka, potpuno usitnjena
  • 2 žličice sušenog origana
  • 1 žličica šećera
  • sol i papar

Za nadjev:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • humus 
  • 1 šalica maslina
  • 1/2 šalice mariniranih srca artičoke
  • 1/4 šalice svježeg bosiljka
  • 2 mlada luka

(Foto: Pexels)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/pizza-a2c66fc489d53af79e5621667eaa83f4_view_article_new.jpg?v=20

 Priprema: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1.Zagrijte pećnicu na  200 stupnjeva. Namažite lim za pečenje i prebacite tijesto u njega. Rubove premažite maslinovim uljem i prema želji pospite kukuruznim brašnom. Stavite u pećnicu i pecite oko 20 minuta dok ne porumeni. 

2. Napravite umak dok se tijesto peče. U malu posudu stavite rajčicu, češnjak, origano i šećer i zagrijte na srednje jakoj vatri. Povremeno miješajte i kuhajte oko 20 minuta. Dodajte sol i papar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Kada je tijesto pečeno, premažite ga ravnomjernom humusom. Zatim stavite umak preko humusa i na rasporedite masline, srca atičoka i mladi luk. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klasična Margherita Pizza

Sastojci: 

  • tijesto za pizzu
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka, sitno sjeckani
  • 1/4 šalice umaka od rajčice
  • mozzarella sir, narezan na komade
  • 2 rajčice
  • šaka svježeg bosiljka
  • svježe mljevenog papra

(Foto: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/pizza-6e174d130761f3541fa39fada5b11871_view_article_new.jpg?v=27

Priprema: 

1. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Tijesto oblikujte i stavite u lim za pečenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Pomiješajte maslinovo ulje i sjeckani češnjak u maloj posudi. Premažite tijesto s maslinovim ulje. Napravite malena udubljena u površini tijesta kako biste spriječili stvaranje mjehurića. Zatim stavite umak od rajčice i mozzarelu, a onda narezane rajčice. 

3. Pecite 14-16 minuta dok lagano ne porumeni i rubovi dobiju smećkastu boju. 

4. Izvadite iz pećnice, a zatim dodajte svježi bosiljak i papar. Pizzu poslužite toplu.

Dobar tek!

Pizza s povrćem

Sastojci:

  • tijesto za pizzu
  • maslinovo ulje

Umak:

  • 1 limenka umaka od rajčice
  • 1 žlica mljevenog svježeg peršina
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica talijanskih začina
  • 1 žličica osušenog bosiljka
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/4 žličice papra

Nadjev: 

  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 šalica sjeckanih tikvica
  • 1 šalica narezanih svježih gljiva
  • 1/2 šalice nasjeckanog zelene ili crvene paprike
  • 1/4 šalice nasjeckanog luka
  • 1 šalica mozzarelle

(Foto: Pixabay)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/pizza-8ecc0d89c1235439cfd7d930902fc18b_view_article_new.jpg?v=21

Priprema:  

1. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Probodite tijesto s vilicom na nekoliko mjesta. Stavite u lim za pečenje i pecite oko 8-10 minuta.

2. U međuvremenu, pržite povrće na srednje visokoj temperaturi dok ne postane hrskavo.

3. Zatim na tijesto stavite umak od rajčica, povrće i sir. Opet stavite u pećnicu dok se sir ne rastopi. 

Dobar tek!

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo