A SAMO JE HTIO VEĆU 'MUŠKOST': / Ubrizgao vazelin u spolovilo, a dvije godine kasnije počele su strahote. Počeo je trunuti...

Muškarac je bio uvjeren da će ubrizgavanjem vazelina povećati spolovilo, no dvije godine poslije nastupile su zdravstvene komplikacije.

19.9.2019.
21:56
Shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Četrdesetpetogodišnji muškarac s jednog otoka u Tihom oceanu, kojemu mediji iz razumljivih razloga nisu objavili ime, zamalo je ostao bez spolovila, a i život mu je bio ugrožen jer je u penis ubrizgao petrolejski gel, široj javnosti poznatiji kao vazelin.

Muškarac je bio uvjeren da će ubrizgavanjem vazelina povećati spolovilo, no dvije godine poslije nastupile su zdravstvene komplikacije. Počelo je neizdrživim svrbežom, a potom je njegovo spolovilo počelo trunuti i deformiralo se, piše Daily Mail.

Liječnik mu dijagnosticirao Fournierovu gangrenu

Zatražio je liječničku pomoć i bio je podvrgnut trima operacijama. Ud mu je, kažu liječnici, bio grubo deformiran, truo i s nakupinama gnoja. Ovaj je slučaj u jednom stručnom urološkom časopisu nedavno opisao dr. Amer Amin iz bolnice St. Vincent u Sydneyju u Australiji, koji je liječio nesretnog muškarca. Dr. Amin se prisjetio kako mu je ovaj došao u stanju teške groznice. Nakon pregleda, dr. Amin je muškarcu dijagnosticirao progresivnu Fournierovu gangrenu opasnu po život. Fournierova gangrena agresivna je vrsta bakterije koja jede ljudsko meso, najčešće u području prepona.

Kirurzi su muškarcu odstranili trule dijelove spolovila našavši u smaom penisu veliku količinu vazelina koju si je ovaj ubrizgao dvije godine ranije, a koja je izazvala bolest. Već nakon prve operacije osjećao se bolje, a potom su mu plastični kriurzi izveli višestruke transplantacije kože na penisu i skrotumu prije nego što je pušten na kućnu njegu.

Bizarna i opasna praksa česta je na Tajlandu

Dr. Amin upozorio je da su zbog injekcija vazelina za povećanje spolovila već bili prijavljivani slučajevi ulceracije (stvaranja gnoja) i u gorem slučaju pojave Fournierove gangrene.

"Uobičajeno se za povećanje penisa koriste mineralno ulje, vazelin, androgeni i anabolički steroidi te voskovi. Najvjerojatniji razlog razvoja Fournierove gangrene kod ovog pacijenta bila je strana tvar koja je izazvala infekciju kada je zbog svrbeža oštećena površina penisa", kazao je dr. Amin.

U medicinskoj literaturi navodi se niz slučajeva na Tajlandu gdje su muškarci imali zdravstvene komplikacije nakon bizarne prakse ubrizgavanja vazelina u spolovilo. Kod svih su se bol i tegobe javile nakon dužeg vremenskog perioda, kod nekih čak tri godine nakon ubrizgavanja vazelina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali