Topla čokolada s mentom
Ništa nas bolje ne može oraspoložiti i utješiti od tople čokolade. S obzirom da je Dan čokolade s mentom, donosimo recept za vruću čokoladu obogaćenu začinskom biljkom koju su obožavali stari Rimljani i Grci, a volimo je i danas.
Sastojci za dvije velike šalice
- pola litre mlijeka
- dvije šalice slatkog vrhnja
- malo soli
- pola žličice ekstrakta paprene metvice
- 100 grama tamne čokolade
Postupak
Zakuhajte na laganoj vatri mlijeko, šalicu vrhnja i sol. Čokoladu razlomite na kockice i dodajte mlijeku i vrhnju kada zavrije te miješajte dok se ne otopi i sjedini pa dodajte ekstrakt mente.
U drugoj posudi umutite šlag i ukrasite svaku šalicu tople čokolade sa žlicom šlaga ili tučnog vrhnja.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/1c4370b8-38b5-11ec-b41f-b67132ea83a5/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
(FOTO: Pexels)