NIJE SVE SIVO /

Više se ne morate suzdržavati: Ako jedete tamnu čokolade možete smanjiti rizik za ovu bolest

Image
Foto: Shutterstock

Čokolada i sir povezani su s 54 posto manjim rizikom od bolesti desni

14.7.2024.
11:30
Shutterstock
VOYO logo

Jedenje čokolade moglo bi smanjiti rizik od bolesti desni, tvrde istraživači.

Antioksidansi iz zrna kakaovca, posebice u tamnoj čokoladi, uzrok su tome, smatraju stručnjaci. Sir i neslani kikiriki također su povezani s manjim rizikom, ali filtrirana kava i niskokalorična pića mogu povećati rizik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Čokolada i sir smanjuju rizik

Studija Medicinskog sveučilišta Chongqing u Kini izvijestila je: "Naša otkrića ukazuju na potencijal personaliziranih dijeta."

Image
OPASNE SU /

Liječnica upozorila da ove namirnice mogu uzrokovati rak: Jednu jedete za doručak

Image
OPASNE SU /

Liječnica upozorila da ove namirnice mogu uzrokovati rak: Jednu jedete za doručak

Čokolada i sir povezani su s 54 posto manjim rizikom od bolesti desni, dok je neslani kikiriki povezan sa 71 posto manjim rizikom. Riža je povezana s 58 posto nižim rizikom, ali filtrirana kava povećava rizik za 42 posto uz 57 posto veći rizik kod niskokaloričnih pića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra se da aditivi u pićima mogu biti uzrok, piše The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO: Četiri kuglice za 17 eura u Opatiji: Austrijanci imaju skupo pivo, zašto mi ne bismo sladoled?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike