Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
NIJE SVE SIVO /

Više se ne morate suzdržavati: Ako jedete tamnu čokolade možete smanjiti rizik za ovu bolest

Čokolada i sir povezani su s 54 posto manjim rizikom od bolesti desni

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jedenje čokolade moglo bi smanjiti rizik od bolesti desni, tvrde istraživači.

Antioksidansi iz zrna kakaovca, posebice u tamnoj čokoladi, uzrok su tome, smatraju stručnjaci. Sir i neslani kikiriki također su povezani s manjim rizikom, ali filtrirana kava i niskokalorična pića mogu povećati rizik.

Čokolada i sir smanjuju rizik

Studija Medicinskog sveučilišta Chongqing u Kini izvijestila je: "Naša otkrića ukazuju na potencijal personaliziranih dijeta."

Čokolada i sir povezani su s 54 posto manjim rizikom od bolesti desni, dok je neslani kikiriki povezan sa 71 posto manjim rizikom. Riža je povezana s 58 posto nižim rizikom, ali filtrirana kava povećava rizik za 42 posto uz 57 posto veći rizik kod niskokaloričnih pića.

Smatra se da aditivi u pićima mogu biti uzrok, piše The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO: Četiri kuglice za 17 eura u Opatiji: Austrijanci imaju skupo pivo, zašto mi ne bismo sladoled?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike