OGLAS

bezočno nas lažu / Iako se u reklamama oglašava kao bezalkoholno, svako takvo pivo zapravo ima alkohola u sebi

Malo je onih koji to, sitnim slovima ispisano, pročitaju na stražnjoj deklaraciji i oslanjaju se samo na veliki natpis bezalkoholno pivo koji vrišti na prednjoj strani

2.9.2016.
18:25
VOYO logo

Postoje prevare zbog kojih možemo i zažmiriti na jedno oko, no ne i na reklamiranje bezalkoholnog piva koje to ustvari nije. U zabludi mogu biti roditelji i kvazi bezalkoholno pivo natočiti djeci, a isto tako i bivši alkoholičari kojima pijenje takve pive znači povratak u pakao ovisnosti.

"Dakle, ono što je važno da pijenje povećava želju za pijenjem, odnosno, žudnju. I pijenje te bezalkoholne pive povećava želju za ponovnim uzimanjem. Žudnja je zapravo centralni dio ovisnosti. I to su misli koje se javljaju svaki put u fazi nepijenja i pokušaja kontroliranog pijenja", objašnjava psihijatrica Ana Matošić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u tim pokušajima mnogi će posegnuti upravo za bezalkoholnim pivom. Čini se kao najbolje rješenje u teškim trenucima apstinencije.

I ja sam otišla kupiti bezalkoholno pivo, kao što to s puni povjerenjem mnogi naprave. Na boci je jasno pisalo kako je riječ o bezalkoholnom pivu. Međutim, kada sam okrenula etiketa sitnim slovima stoji kako je tu ipak 0.5 posto alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica jest da u nekim pivima doista nema alkohola. Zato je važno detaljno proučiti deklaraciju kako bismo se u to i uvjerili. 

Za alkohol u bezalkohoklnom pivu ne zna većina građana s kojima smo razgovarali. Takva marketinška igra može biti prilično opasna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogo puta alkoholičarima je rečeno kako biti čovjek ne znači ne pasti, već ustati nakon pada. No, teže je ustati ako vas netko, iako nenamjerno, gurne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo