dobro je znati /

Bez obzira na godišnje doba: Hrana koju ne trebate držati u hladnjaku

Image
Foto: Pexels

Vjerojatno vam se čini da je najbolje sve namirnice čuvati u hladnjaku ili kada se vratite iz trgovine jednostavno sve stavite u hladnjak. Opreza nikad dosta. Međutim, vrlo je važno znati koje namirnice trebaju ići u hladnjak. Kliknite na 'SLJEDEĆA'

20.11.2019.
14:25
Pexels
VOYO logo

Rajčice

Stavljanje rajčica u hladnjak spriječit će ih da sazriju i uništiti njihov okus. Prema Mercoli, stavljanje rajčice u hladnjak mijenja njihovu kemijsku strukturu i smanjuje količinu spojeva u plodu, što utječe na njihov okus. Na teksturu i boju rajčice mogu utjecati i niske temperature, a zbog "ozljeda" koje su uzrokovane temperaturama ispod 5°C rajčice mogu biti mekane i uništene na površini.

(Foto: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/kakv-treba-biti-plodored-rajcice-a56336594a3bc7a0863f056af45f2b63_view_article_new.jpg?v=21
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krumpir

Krumpir treba čuvati negdje na hladnom i suhom, bilo u papirnatoj ili rupičastoj vrećici kako bi bio suh, ali ne u hladnjaku. Ako ga držite u hladnjaku, škrob u krumpiru može se promijeniti u šećer, što će utjecati na njegovu teksturu i uzrokovati da se promjeni boja, a okus može biti slatki.

(Foto: Pexels)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/krumpir-iako-su-krumpiri-na-losem-glasu-kao-hrana-za-dijetu-to-je-daleko-od-istine-kod-njih-vazno-da-ih-pripremimo-zdravi-nacin-dakle-kuhajte-i-pripremite-bez-ulja-s-malo-soli-persina-d6cd2afbd80d909146c6a15019d43652_view_article_new.jpg?v=22

Luk

Ako luk nije oguljen, tada mu treba hladno i suho skladište s puno zraka, ali ne hladnjak. Luk trebate staviti u hladnjak jedino kada je oguljen ili narezan. Sjeckani luk može se čuvati u zatvorenoj posudi do sedam dana.

(Foto: Pixabay.com)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/luk-crveni-7fd35c4894379fb5074392fbc163623e_view_article_new.jpg?v=20

Kruh

Hladnjak je "stvarno loš" za kruh, piše seriouseats.com. Zamrzavanje kruha može sačuvati kruh, ali stavljanje kruha u hladnjak ubrzat će proces sušenja. Niska temperatura uzrokuje da se škrob kristalizira daleko brže nego na sobnoj temperaturi, ubrzavajući proces koji kruh čini tvrdim i ustajalim.

(Foto: Shutterstock)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/kruh-svaki-peti-ima-vise-soli-od-propisanog-kad-ste-kupili-u-nekoj-hrvatskih-pekarnici-ili-trgovina-sanse-su-20-posto-da-uzeli-komad-kojem-se-nalazi-veci-udio-onoga-kako-je-pravilima-propisano-osim-toga-pitanju-pekarski-proizvodi-iz-inspektorata-potvrdjuju-dolazi-i-do-neispravnog-navodjenja-nutritivne-deklaracije-a-po-pekarnicama-biljeze-slucajevi-gdje-za-koje-pise-sebi-sadrze-sir-zapravo-imaju-sirni-pripravak-8fb42338a43bce3a895cce276f80a7af_view_article_new.jpg?v=20

Banane

Stavljanje zrelih banana u frižider pomoći će im da ostanu zrele nekoliko dana - ali ako ih stavite dok su još pomalo zelene i tvrde, neće sazrijevati uopće. Ni nakon što ih izvadite iz hladnjaka, kora će im postati crna.

(Foto: Pexels)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/banane-mnoge-osobe-koje-zele-smrsavjeti-odmah-izbacuju-s-menija-medjutim-sadrze-kalij-vitamine-b-i-c-magnezij-vlakna-vrlo-malo-masti-nutrijente-koji-drzi-krvni-secer-stabilnim-te-poticu-probavu-metabolizam-df947d5fed1686b489857e72128dc797_view_article_new.jpg?v=22

Češnjak

Stavljanje češnjaka u hladnjak ili plastične vrećice može stvoriti plijesan. Najbolji način skladištenja češnjaka je da ga držite "na sobnoj temperaturi na suhom i tamnom mjestu gdje zrak cirkulira", piše Independent.

(Foto: Pexels)

pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo