Rajčice
Stavljanje rajčica u hladnjak spriječit će ih da sazriju i uništiti njihov okus. Prema Mercoli, stavljanje rajčice u hladnjak mijenja njihovu kemijsku strukturu i smanjuje količinu spojeva u plodu, što utječe na njihov okus. Na teksturu i boju rajčice mogu utjecati i niske temperature, a zbog "ozljeda" koje su uzrokovane temperaturama ispod 5°C rajčice mogu biti mekane i uništene na površini.
(Foto: Pixabay)
Krumpir
Krumpir treba čuvati negdje na hladnom i suhom, bilo u papirnatoj ili rupičastoj vrećici kako bi bio suh, ali ne u hladnjaku. Ako ga držite u hladnjaku, škrob u krumpiru može se promijeniti u šećer, što će utjecati na njegovu teksturu i uzrokovati da se promjeni boja, a okus može biti slatki.
(Foto: Pexels)
Luk
Ako luk nije oguljen, tada mu treba hladno i suho skladište s puno zraka, ali ne hladnjak. Luk trebate staviti u hladnjak jedino kada je oguljen ili narezan. Sjeckani luk može se čuvati u zatvorenoj posudi do sedam dana.
(Foto: Pixabay.com)
Kruh
Hladnjak je "stvarno loš" za kruh, piše seriouseats.com. Zamrzavanje kruha može sačuvati kruh, ali stavljanje kruha u hladnjak ubrzat će proces sušenja. Niska temperatura uzrokuje da se škrob kristalizira daleko brže nego na sobnoj temperaturi, ubrzavajući proces koji kruh čini tvrdim i ustajalim.
(Foto: Shutterstock)
Banane
Stavljanje zrelih banana u frižider pomoći će im da ostanu zrele nekoliko dana - ali ako ih stavite dok su još pomalo zelene i tvrde, neće sazrijevati uopće. Ni nakon što ih izvadite iz hladnjaka, kora će im postati crna.
(Foto: Pexels)
Češnjak
Stavljanje češnjaka u hladnjak ili plastične vrećice može stvoriti plijesan. Najbolji način skladištenja češnjaka je da ga držite "na sobnoj temperaturi na suhom i tamnom mjestu gdje zrak cirkulira", piše Independent.
(Foto: Pexels)