Play ponuda

HODANJE KAO TRENING: / Donosimo detaljan plan kako da iz ove obične aktivnosti izvučete najviše

Image
Foto: Giphy

Svakodnevne šetnje možete dodatno produljiti tako da se ne vozite autobusom ili autom ako nije nužno potrebno. Izbjegavajte dizala, već se radije popnite stepenicama.

20.6.2017.
20:50
Giphy
Play ponuda

Kada želimo smršavjeti, obično krećemo na dijetu i u teretanu, ali često zaboravljamo da i obično hodanje daje jednake rezultate ako mu se pravilno pristupi. Glavni su čimbenici u sagorijevanju kalorija hodanjem: prijeđena udaljenost, brzina hodanja i tjelesna težina. Za najbolje rezultate, preporučuje se držati postavljenog rasporeda i nositi sa sobom brojač koraka, koji se može besplatno preuzeti kao aplikacija na mobitelu.

Ova približna procjena neka vam bude okvir prema kojemu ćete si organizirati raspored hodanja, iako imajte u vidu da velik utjecaj na mršavljenje imaju životni stil, plan prehrane i zdravstveno stanje, tako da bi bilo dobro programu hodanja prilagoditi i te stavke.

Tablica računanja kalorija

100 kalorija = 2000 koraka = 1,6 kilometara

1 kilogram = 140.000 koraka = 7000 kalorija = 112 kilometara

Svakodnevne šetnje možete dodatno produljiti tako da se ne vozite autobusom ili autom ako nije nužno potrebno. Ako imate malu djecu, ispratite ih u školu i dođite po njih pješice. Izbjegavajte dizala, već se radije popnite stepenicama - to troši jako puno kalorija. Dobro je ako imate psa i izvodite ga u šetnju jer on neće imati ništa protiv duljeg hodanja.

Image
NA ZDRAV I BESPLATAN NAČIN SKINUO 6O KILOGRAMA: /

'Nisam ni smanjio spizu, sad čak jedem i više'

Image
NA ZDRAV I BESPLATAN NAČIN SKINUO 6O KILOGRAMA: /

'Nisam ni smanjio spizu, sad čak jedem i više'

Ako vam je samo hodanje dosadno i monotono, pitajte prijatelje da vam se pridruže ili slušajte omiljenu glazbu preko slušalica. Dobra je strategija i svakoga dana birati novu rutu jer tako će vam pažnju zaokupljati sve ono što se događa na putu.

Koliko brzo treba hodati?

Ne zaboravite i to da broj koraka nije isti za sve - neki rade veće, neki manje korake. Važno je samo da trening prilagodite vlastitom stilu, piše Bright Side.

Ove vam natuknice mogu pomoći tako da znate odrediti hodate li dovoljno brzo:

Manje od 70 koraka u minuti - za zdrave ljude, ovo nije nikakav trening; toliko koraka je normalno za pacijente koji se oporavljaju od srčanog udara.

71-90 koraka u minuti, 3-4 km/h - preporučuje se srčanim bolesnicima koji trebaju izbjegavati velike fizičke napore.

91-110 koraka u minuti, 4-5 km/h - ovo je dobar ritam hodanja, prilagođen svakom zdravom čovjeku.

111-130 koraka u minuti - ovo je odličan ritam koji daje optimalne rezultate, ako ga možete pratiti.

Play ponuda
Play ponuda