dugovječnost /

Doživjeti stotu: 5 tajni najdugovječnijih područja na svijetu

Image
Foto: Pixabay

Dan Buettner ima jako zanimljiv posao. On je istraživač za National Geographic i posljednih 15 godina imao je putovanje života - otkrivao je najzdravija područja na svijetu i proučavao njihovu prehranu, rutine i ponašanje kako bi pomogao ostatku svijeta. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte njihove tajne

19.12.2019.
10:35
Pixabay
VOYO logo

Jedu puno ugljikohidrata

Kao što je spomenuto ranije, ljudi koji žive u "plavim zonama" jedu uglavnom biljke. Glavni sastojak okinavske prehrane je batat, dok jela na bazi ječma i graha dominiraju na stolu na Siciliji. To znači da najzdraviji ljudi na planeti svakodnevno jedu puno ugljikohidrata.

Buettner kaže kako se tipična prehrana u plavoj zoni sastoji od najmanje 65% ugljikohidrata, s oko 10% njihovih kalorija iz proteina i 20% iz masti. Jedan od Buettnerovih najdražih doručaka je velika zdjela smeđe riže, crnog graha, avokada i pečene tikvice.

(Foto: Shutterstock)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/hrana-vrecica-65db10504e4edc32fbc6058a54b1ecbe_view_article_new.jpg?v=21

Jedan od glavnih izvora ugljikohidrata su grahorice. Bilo da su to slanutak, leća ili grah. Buettner kaže da najzdraviji ljudi na svijetu svakodnevno konzumiraju između pola i jedne šalice grahorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/6
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
OBRATITE PAŽNJU /

Doktor za dugovječnost tvrdi: 'Ovaj dio tijela pokazuje koliko dugo ćete živjeti'

Još iz rubrike