Poznato je da pjevačica i glumica Jennifer Lopez (55) brine o svom zdravlju te da se zdravo hrani. Kada nije na pozornici često vježba u teretani, a obožava i hranjive obroke koji joj pomažu održati energiju za zahtjevan režim vježbanja, piše Mirror.
Trenerica slavnih Tracy Anderson, ranije je za People izjavila da je prehrana pjevačice fokusirana na svježu hranu.
"Sve je organsko i vrlo dobro osmišljeno. Obroci sadrže visokokvalitetne proteine i bogati su nutrijentima", rekla je Anderson.
Doručak koji je dobar za kolesterol
Lopez za doručak jede avokado tost, granolu i bobičasto voće, što je jedan od njezinih omiljenih obroka.
Svim ljubiteljima avokada bit će drago da je ovakav doručak bogat vlaknima i zdravim mastima koje mogu pomoći u održavanju zdravog kolesterola i smanjenju rizika od koronarne bolesti srca. Naime, istraživanje objavljeno u Journal of the American Heart Association pokazalo je da jedenje jednog avokada tjedno može smanjiti rizik od razvoja koronarne bolesti srca za 21 posto.
Britanska zaklada za srce ističe: "Postoji mnogo dokaza da je važnije razmišljati o cijeloj prehrani nego se fokusirati na jednu određenu namirnicu. Za zdravlje srca trebate se usmjeriti na unos velike količine povrća, voća, ribe, mahunarki i cjelovitih žitarica te smanjiti unos hrane bogate soli, šećerom i zasićenim mastima, poput kolača, keksa i slatkiša."
Victoria Taylor, glavna nutricionistica Britanske zaklade za srce, napomenula je: "Zamjena hrane bogate zasićenim mastima, poput sira, maslaca ili masnog mesa sa nezasićenim mastima, poput avokada, masne ribe, orašastih plodova, sjemenki, maslinovog ulja ili ulja repice, može pomoći u održavanju zdravih razina kolesterola."
Britanska zaklada za srce upozorava da granola također sadrži vlakna, ali važno je paziti na dodane šećere i zasićene masti. Bobičasto voće sadrži vlakna, antioksidanse i vitamine, a borovnice, maline i jagode su među najzdravijim izborima.
POGLEDAJTE VIDEO: Slatki udarac na novčanik: Čokolada ponovo poskupljuje