RIJEDAK SINDROM / Nije mogla zaustaviti debljanje: U godinu dana promijenila čak devet konfekcijskih brojeva i postala neprepoznatljiva

Image
Foto: Screenshot/TikTok

Šest godina trajala je njezina borba s rijetkim sindromom zbog kojeg se nekontrolirano debljala

12.11.2021.
9:13
Screenshot/TikTok
Play logo

Korisnica TikToka iz SAD-a otkrila je da se zbog rijetkog sindroma udebljala za čak devet konfekcijskih brojeva - u samo godinu dana, piše Daily Star.

SJ je na društvenoj mreži podijelila svoj šestogodišnji put s Cushingovim sindromom, zbog kojeg je od veličine 32 dospjela do veličine 50.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cushingov sindrom je rijetko stanje uzrokovano prevelikom količinom hormona kortizola. Ako se ne liječi, posljedice mogu biti ozbiljne. U rijetkim slučajevima ga izaziva i tumor hipofize ili nadbubrežnih žlijezda.

SJ je u viralnom videu pokazala svoju figuru prije bolesti, dok nekoliko godina kasnije izgleda posve drugačije.

Danas joj je zdravlje stabilnije

TikTokerica je u komentarima objasnila da je dobila poveći broj kilograma zbog Cushingovog sindroma, za koji je isprva mislila da je tumor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Imala sam tumor hipofize koji je uklonjen, ali se pokazalo da to nije izvor mog Cushinga! Imala sam nizak estrogen i progesteron. Ne znaju što je uzrokovalo nastanak tumora, ali znaju da je tumor proizveo hormon ACTH koji potiče nadbubrežne žlijezde da proizvode previše kortizola! Naposljetku sam bila na nekoliko operacija i uklonjene su mi obje nadbubrežne žlijezde kako bih postigla remisiju", napisala je SJ.

Danas joj je zdravstveno stanje nešto bolje. Naime, nakon šest godina više nema Cushingov sindrom, ali ni nadbubrežne žlijezde koje proizvode kortizol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo