Mali, ali primjetni / 5 znakova koji mogu nagovijestiti da imate darovito dijete

Image
Foto: Thinkstock

Većina roditelja voli misliti da je njihova beba mali genijalac. Istina jest da su sve bebe posebne i nevjerojatne na različite načine, ali je li beba zaista darovita?

22.5.2017.
14:15
Thinkstock
VOYO logo

Vjerovali ili ne , postoji nekoliko znakova koji mogu pokazati je li beba nadarena i darovita, i možete ih uočiti već sa samo nekoliko mjeseci starosti.

1. Brže dolazi do prekretnica

Većina prekretnica ima prilično širok raspon onoga što se smatra normalnim razvojem, ali ako beba dođe do njih mjesecima ispred rasporeda, možda zaista imate malog genijalca. To ne uključuje samo hodanje ili govor, već i rane društvene vještine poput smješka ili mahanje prvi put put, prije nego što su trebali, mogu biti znak visoke inteligencije. Fini motorički i mišićni razvoj također su naznaka, a ako su sposobni uhvatiti i rukovati malim objektima, trebali biste poticati njihove prirodne vještine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Potreba za komuniciranjem

Darovita djeca vrlo rano pokazuju zanimanje za jezik i govor. Ako beba pokazuje želju za slušanjem vašeg govora te pokušava govoriti prije normalnog razvoja, također je znak inteligencije. Darovito dijete moći će i duže zadržati pozornost od ostale djece njihove dobi i moći će sretno sjediti i listati slikovnice s roditeljima, bez da im nešto odvuče pažnju ili da im brzo dosadi.

Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Impresivno pamćenje

Sjeća li se vaša beba gdje ste sakrili daljinski upravljač s kojim se ne smije igrati? Može biti malo naporno, ali ta njihova nevjerojatna 'moć' može biti znak darovitosti. Pametne bebe neće imati samo dobro pamćenje, već će moći i povezivati veze između stvari i objekata. Na primjer, možda će vidjeti hladnjak u kući prijatelja i povezati da se tamo nalazi hrana, iako hladnjak nije isti kao onaj u vašem domu.

4. Visoka svjesnost

Darovite bebe bit će svjesnije svog okruženja; ljude koje prepoznaju od početka će gladati u oči, a moguće je da će negativno reagirati na strance (jer prepoznaju da to nije osoba koja je inače u njihovom okruženju). Moguće je da će se uzrujati kad se nešto u njihovoj okolini promijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Ne spavaju

Uh...Da, to je najgori dio, ali izgleda da je zajednički bebama koje su mentalno vrlo aktivne. Dobra, smirena priprema za spavanje, može bebi pomoći da umiri mozak, kao i davanje igračke za spavanje dok nije dovoljno umorna za odmor. U svakom slučaju, nedostatak sna sada, možda je znak genijalca u budućnosti.

Za darovito dijete, svijet oko njega je fascinantna zagonetka i pomognite mu da shvati kako stvari funkcioniraju. Velika znatiželja u njemu možda je i najbolji znak darovitog djeteta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo