Američka verzija cheesecakea
U videu je recept za njujorški cheesecake po kojem je ovaj kolač postao svjetski popularan. Za kalup promjera 18 centimetara treba vam:
Biskvit
- 120 grama keksa
- 60 grama otpoljenog maslaca
Krema
- 400 grama kremastog sira
- 120 grama šećera
- 200 grama kiselog vrhnja
- 150 ml slatkog vrhnja
- 2 jaja
- 2 žličice gustina
- 1,5 žličica ekstrakta vanilije
- 1/4 limunovog soka
Peći na 180 Celzijevih stupnjeva 30 minuta pa smanjiti temperaturu na 150 Celzijevih stupnjeva i peći još 30 minuta. Isključiti pećnicu i ostaviti kolač još sat vremena u njoj, potom ga staviti na hlađenje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Preljev:
Zamrznuto voće pomiješati sa šećerom i staviti u mikrovalnu na 4 minute, potom ga izgnječiti kroz cjediljku te preljevom koji ste dobili preliti kolač.
Tekst se nastavlja ispod oglasa