Mit 1: Kruh ima prazne kalorije
To ovisi o tome kakav je kruh. Onaj od cjelovitih žitarica pun je vlakana i vitamina, a zdrav je i za srce.
Mit 2: Gluten je loš
Gluten je štetan za ljude koji su alergični na pšenicu i koji imaju celijakiju. Za ostale nije štetan, ali ni ne donosi koristi, osim ako nije riječ o kruhu s cjelovitim žitaricama. Sve je u umjerenosti. U kruhu možete uživati nekoliko puta tjedno. Ali ako vam je on temelj prehrane, a ostatak nezdrav, onda biste mogli imati problema.
Mit 3: Kruh deblja
Opet sve ovisi o tome koja je vrsta kruha u pitanju i u kojim količinama ga jedete. Studija je pokazala da su žene koje su jele cjelovite žitarice mršavjele više od onih koje su ih izbjegavale. Također, jedite ga ujutro, a izbjegavajte navečer.
Mit 4: Kruh uzrokuje probleme s probavom
Kruh je kriv za sve, zar ne? Pa ne ako jedete onaj od cjelovitih žitarica. Vlakna, zapravo, poboljšavaju probavu.
Mit 5: Kruh uzrokuje upalu zglobova
Ako kruh sadrži sjemenke i cjelovite žitarice, omega-3 kiseline pomoći će u borbi protiv upala.