Čime to trgovci premazuju krumpir?

Konvencionalno uzgojeno voće i povrće često je premazano voskom kako bi se spriječilo njegovo sušenje, oštećenje tijekom transporta i kako bi mu se produljio rok trajanja.

7.2.2012.
8:41
VOYO logo

Kad kupujete konvencionalno uzgojeno voće i povrće, čak i ako ga namjeravate guliti, pitajte uzgajivača kakvim ga je voskom premazao. Pčelinji vosak i šelak bolji su od voskova na bazi petroleja, koji sadrže ostatke kalofonija. No, nije najveći problem u samom vosku, nego u spojevima koji mu se dodaju, a to su etilni alkohol ili etanol za teksturu, kazein iz mlijeka za stvaranje filma, te sapuni kao tvari za pospješivanje klizavosti.

Nažalost, u ovom trenutku jedini način da uklonite vosak s konvencionalno uzgojenog voća i povrća jest da ogulite koru budući da se pranjem ne daju ukloniti ni vosak ni bakterije koje se pod njim nalaze. Odlučite li se za guljenje, uzmite nož za guljenje koji skida samo tanak sloj kore jer se u njoj nalaze mnogi vitamini i minerali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dijeta.co/zdrava-hrana-i-kako-je-prepoznati/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo