priroda se pobrinula / More nas liječi od glave do pete. Zaronite u plavetnilo koje život znači

Image
Foto: Thinkstock

More nije tek obična voda, ono je bogatstvo mikroorganizama i elemenata koji su presudni za život i za zdravlje

29.6.2018.
8:40
Thinkstock
VOYO logo

More i ljudsko tijelo poklapaju u više od 80 prirodnih elementa među kojima su natrij, magnezij, kalij, kalcij, silicij i brojni vitamini. More je po sastavu vrlo slično krvnoj plazmi i naše tijelo imam moć da iz mora upije hranjive tvari. Stoga, ukoliko imate priliku, iskoristite blagodati mora dok traje sezona kupanja.

I sam boravak uz more blagotvorno djeluje na opće stanje ljudskog organizma jer je priobalni zrak bogat negativni ionima koji nas pune energijom, ublažavaju depresivna stanja, poboljšavaju raspoloženje i jačaju imunitet. I dok gradovi i zatvoreni prostori oskudjevaju negativnim ionima, primorska mjesta i prirodna prostranstva njima obiluju.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

More jača imunitet

Naše tijelo kroz kožu pasorbira hranjive tvari koje se nalaze u moru. Morska voda potiče rad limfe i štitnjače te izmjenu tvari što šsigurava tijelu čišćenje od toksina. Svi ti mehanizmi jačaju naš imunitet.

More je prirodan oblik masaže i anticelulitni tretman

Dok plivamo ili samo hodamo kroz more, ono masira tijelo i rasterećuje kosti. Plivanje je najbolji oblik rekreacije jer ne opterećuje kralježnicu. Dapače, blagotvorno djeluje na nju. More zbog svog sastava potiče tijelo da se oslobodi viška vode i tako ublažava tegobe artritisa i reume. U more idemo na anticelulitni tretman - ono nam pruža prirodnu limfnu drenažu i kao što smo spomenuli, potiče izbacivanje viška vod eiz tijela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

More poboljšava psihološko zdravlje

Negativni ioni kojima je zasićen zrak uz more dobro djeluju na psihu. Zovemo ih još i vitamini iz zraka, a u ovom slučaju su prirodni antidepresivi. Osim negativnih iona tu je i vitamin D koji apsorbiramo sunčanjem. Poznato je da on, osim što jača kosti, dobro djeluje na raspoloženje. 

Ublažava astmu, alergije i čisti dišne puteve

Morska sol je prirodni antiseptik i antihistaminik. Zrak uz more zasićen je već spomenutim negativnim ionima koji olakšavaju disanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

More liječi kožne probleme

Kupanje u moru ublažava dermatitis, ekceme, psorijazu te čisti kožu. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo