Juha od leće
Jednostavan recept za juhu od leće s krumpirom, mrkvom, keljom i začinskim biljem. Za pripremu je potrebno samo 30 minuta.
Sastojci:
- 2 žlice ulja po izboru
- 2 češnja mljevenog češnjaka
- 2 luka ili ljutike
- 4 velike mrkve (tanko narezane)
- 4 stabljika celera (tanko narezan)
- morska sol
- papar
- 3 šalice narezanog i oguljenog krumpira
- 4 šalice povrtnog temeljca
- 2-3 grančice svježeg ružmarina
- 1 šalica nekuhane zelene ili smeđe leće (oprana i ocijeđena)
- 2 šalice nasjeckanog kelja
(Foto: Pixabay.com)
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Zagrijte veliki lonac na srednje jakoj vatri. Nakon što se zagrije dodajte ulje, češnjak, luk, mrkvu i celer. Začinite s malo soli i papra i promiješajte. Pirjajte 4-5 minuta ili dok ne postane blago smeđe.
- Dodajte krumpir i začinite s još malo soli i papra. Promiješajte i kuhajte još 2 minute.
- Dodajte temeljac i ružmarin i povećajte toplinu do srednje jake. Zatim dodajte leću i promiješajte. Smanjite vatru i pirjajte 15-20 minuta ili dok leća i krumpir ne omekšaju.
- Dodajte zeleno povrće i kuhajte još 3-4 minute. Zatim stavite još začina prema želji.
- Servirajte toplo.
Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa