Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
kulinarski savjeti /

Znate li kako očistiti šampinjone

Šampinjoni su popularna kulinarska namirnica, a zbog mnoštva načina priprema, omiljeni su svima koji vole kuhanje. Prije korištenja ih treba očistiti. Znate li kako?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Šampinjoni su jedna od najpoznatijih vrsta jestivih gljiva, svojstvenog mirisa i okusa. S  obzirom na njihovu čestu uporabu u kulinarstvu i sve veću zastupljenost u svakodnevnoj prehrani često je pitanje kako očistiti šampinjone.

Šampinjoni rastu od svibnja do listopada na gnojenim površinama kao što su livade, šumske livade i pašnjaci. Osim toga, spadaju među rijetke gljive koje se uzgajaju umjetno i prodaju na tržištu, i upravo zbog uzgoja dostupne su cijele godine, konzervirane ili svježe.

Mnoštvo je načina kako se šampinjoni mogu pripremati. Bilo da ih koristite kao sastojak u azijskoj kuhinji koja je ove gljive prepoznali prije 1000 godina, ili da ih pripravljate kao omlet ili nadjevate, svježe šampinjone treba očistiti prije korištenja.

No, kako očistiti šampinjone? Šampinjoni, kao i ostale gljive imaju spužvastu strukturu, te se ne peru u vodi. Kako bi očistili šampinjone obrišite ih vlažnom krpom ili kuhinjskim papirom, a ukoliko je došlo do promjene boje treba ih oguliti.

Neovisno o boji, kako bi očistili šampinjone, svakako trebate odrezati donji dio stručka gljive.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike