Vrt i okućnica / U koju vrstu begonija spada trajnocvjetna begonija?

Image
Foto: pixabay.com

Begonia (Begonia) je vrsta biljaka koje pripadaju obitelji Begonia, a ako vas zanimakako se uzgaja trajnocvjetna begonija , više o tome možete pročitati u nastavku

4.7.2019.
23:56
pixabay.com
VOYO logo

Begonija je biljka koja ima mnogo sorti. Danas su više od tisuću vrsta i više od dvije tisuće hibrida. Jedna od njih je trajnocvjetna begonija
Do danas je više od 12.000 hibrida i sorti zimzelenih zeljastih i grmoljetnih biljaka pod zajedničkim imenom "begonija".
Begonije su jedne od popularnijih kućnih biljaka prije svega zbog ljepote svog lišća te isto tako cvjetova. 
Prije nego što odlučite kako ćete se brinuti o vrsti begonija kod kuće, morate odlučiti koju vrstu biljke želite. Njega i uzgoj svake vrste ovisi o njegovim individualnim karakteristikama. Takva je i trajnocvjetna begonija koja traži i posebnu brigu.
Glavne vrste begonija su podijeljene u dvije velike skupine - cvjetne i listopadne.
Trajnocvjetna begonija obuhvaća mnoge begonije koje se uzgajaju zbog lijepog i obilnog cvijeta. Tu spadaju: Begonia semperflorens – prikladna i za uzgoj u vrtu – Begonia “Gloire de Lorraine” – koja cvate tijekom cijele godine – zatim krupnocvjetna Begonia tuberhybrida, ili gomoljasta begonija.

Trajnocvjetna begonija voli svjetlost i mogu uspijevati na vrlo sunčanim prozorima, samo ih je bitno dosta zalijevati i dohranjivati svakih petnaestak dana.
Do sredine svibnja treba ih držati u zatvorenoj prostoriji, a nakon toga možemo ih premjestiti na balkon ili terasu.
Trajnocvjetna begonija nije osjetljiva, brzo rasta i obilno cvjeta pa su zbog toga omiljeno cvijeće.
Uz malo strpljenja i mnogo ljubavi za vaše biljke, i vi ćete uspjeti u uzgoju svoje omiljene begonije, a to je, sigurni smo upravo trajnocvjetna begonija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo