Paprika je povrće bogato vitaminima, mineralnim solima i bjelančevinama, a koristi se svježa ili prerađena.
Priprema za sjetvu paprike počinje u jesen pripremom tla koje treba nahraniti gnojivima. Za ranu i srednje ranu proizvodnju sjetva paprike odvija se u lijehama i plastenicima, a za kasnu proizvodnju na otvorenim gredicama.
Sjetva paprike odvija se iz presadnica u vrijeme kada je tlo dovoljno toplo. Papriku treba sijati na razmak između redova od 70 centimetara, a razmak od biljke do biljke treba biti 30 centimetara. Ovisno o načinu sjetve paprike i uzgoja, papriku treba prihranjivati 2-3 puta.
Prvi puta sijanu papriku treba prihranjivati 10 dana poslije presađivanja, drugi put prije stvaranja prvih plodova i treći put mjesec dana poslije drugog prihranjivanja.
Kada sijana paprika da plodove, treba ih brati svakih 5-6 dana, a jako je važno papriku što brže sortirati i pripremiti za tržište.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!