uzgoj povrća / Sadnja paprike u tegli: Kako uspješno uzgojiti papriku na balkonu?

Image
Foto: pixabay.com

Uzgoj minijaturnog povrća u posudama na balkonu sve je popularnije, a kako da sadnja paprike u tegli prođe uspješno, saznajte u nastavku

14.9.2019.
0:00
pixabay.com
VOYO logo

Uzgoj minijaturnog povrća u posudama na balkonu je sve popularnije, a činjenica je da će svo povrće na taj način lakše uspijeti kada dođu niske temperature i prvi mrazovi. Ovih se uvjeta trebate držati kako bi uspješno uspjela sadnja paprike u tegli.

U malim urbanim vrtovima na balkonima i terasama uspijevat će sve one vrste povrća koje podnose hladnoću odnosno koje mogu nastaviti rasti nakon mrazeva jer se neće smrznuti pa tako i paprika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je znati da mlado povrće treba dublje tegle oko 12 cm i 25 cm promjera. Također, povrću moramo osigurati kvalitetno tlo i češće ga prihranjivati. 

Ako želite osigurati da sadnja paprikeu tegli bude uspješna, zimi ih treba utopliti kako se ne bi smrznule. Primjerice, agrotekstilom (materijalom sličnim flisu) ili stiroporom za izolaciju obložite tegle. Ili, pak drugim plastičnim materijalima poput folije. Površinu zemlje pokrijte slojem slame ili lišća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada znate kako uspješno obaviti uzgoj paprike i kako da sadnja paprike u tegli bude uspješna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo