ulična hrana - kukuruz / Kukuruz osmoredac - kukuruz namijenjen za pečenje

Image
Foto: Thinkstock

Kukuruz osmoredac jedna je od mnogih vrsta kukuruza, a preporuča ga se koristiti za pečenje

24.1.2018.
9:46
Thinkstock
VOYO logo

Kukuruz osmoredac je jednogodišnja biljka koja se po dužini vegetacije razvrstava u rane, srednje i kasne sorte.

Minimalna temperatura potrebna za klijanje kukuruza osmoredca je osam stupnjeva, a temperatura tla potrebna za rast mora biti više od 10 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog sporog početnog rasta, često se unutar plodoreda razvija korov. Zbog toga je izrazito važno usjev kukuruza zaštititi od korova već u početnoj fazi razvoja.

Kukuruz osmoredac najviše se koristi za pečenje i kao namirnica bogat je antioksidansima, folnom kiselinom te brojnim fitokemikalijama kojima se pripisuju neka antikancerogena svojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kukuruz osmoredac dokazano djeluje na želučane tegobe.

Naime, kukuruz osmoredac neutralizira želučanu kiselinu, te se preporuča osobama koje boluju od gastritisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo