Dolazi vrlo rano /

Jaerla krumpir ili mladi krumpir: odličan za složence i krumpir salate

Image

Jaerla krumpir na tržnicama možete pronaći vrlo rano, a zbog mesa koje se ne raskuhava, pogodan je za krumpir salate

17.7.2017.
14:42
VOYO logo

Jaerla krumpir je vrlo rana sorta krumpira koja je vrlo rodna sorta sa svjetložutim mesom. Na tržnice jaerla krumpir dolazi vrlo rano.

Nakon kuhanja jaerla krumpir ima vrlo vlažnu strukturu, tvrdo meso, ne raskuhava se i može se rezati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaerla krumpir ima srednje dugo mirovanje i dobro se čuva, a za proizvodnju mladog krumpira često se sadi sitna frakcija od 25 - 35 milimetara  ili se režu  krupni gomolji, što rezultira jednom glavnom stabljikom koja vrlo rano nosi nekoliko krupnih gomolja.

Jaerla krumpir primjeren je za pečenje, prženje i pirjanje, a najbolje ga je koristiti za pripremu složenaca i krumpir salate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod sadnje jaerla krumpira jako je važno da se ne sadi u previše hladno tlo.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo