Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Dolazi vrlo rano /

Jaerla krumpir ili mladi krumpir: odličan za složence i krumpir salate

Jaerla krumpir na tržnicama možete pronaći vrlo rano, a zbog mesa koje se ne raskuhava, pogodan je za krumpir salate

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jaerla krumpir je vrlo rana sorta krumpira koja je vrlo rodna sorta sa svjetložutim mesom. Na tržnice jaerla krumpir dolazi vrlo rano.

Nakon kuhanja jaerla krumpir ima vrlo vlažnu strukturu, tvrdo meso, ne raskuhava se i može se rezati.

Jaerla krumpir ima srednje dugo mirovanje i dobro se čuva, a za proizvodnju mladog krumpira često se sadi sitna frakcija od 25 - 35 milimetara  ili se režu  krupni gomolji, što rezultira jednom glavnom stabljikom koja vrlo rano nosi nekoliko krupnih gomolja.

Jaerla krumpir primjeren je za pečenje, prženje i pirjanje, a najbolje ga je koristiti za pripremu složenaca i krumpir salate.

Kod sadnje jaerla krumpira jako je važno da se ne sadi u previše hladno tlo.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike