sol kao začin /

Cvijet soli - začin koji hrani daje bogatiji okus

Image
Foto: pixabay.com

Cvijet soli jedna je od najskupljih vrsta soli koja je među gurmanima izrazito popularna zbog bogatog okusa

13.12.2017.
15:36
pixabay.com
VOYO logo

Cvijet soli nastaje tokom toplih dana kao tanki sloj na površini vode, a bere se drvenom lopatom prije nego potone na dno.

Cvijet soli se sastavom pomalo razlikuje od morske soli zato što ima veći udio teže topivih soli koje utječu na okus, zbog čega cvijet soli postiže veću cijenu na tržištu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvijet soli se prodaje neobrađen, a gurmani i kuhari ju cijene jer daje bolji okus hrani. Najviše se proizvodi u Francuskoj Bretanji.

Iako je u svijetu prepoznat odavna, u Hrvatskoj se cvijet soli počeo proizvoditi tek nedavno i to u Ninskoj solani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna od stvari koje je potrebno znati o cvijetu soli je da on ima dulji rok trajanja, te jedan kilogram cvijeta soli u profesionalnoj kuhinji može trajati i do nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo