Čišćenje masnoće u kuhinji može se činiti kao kompliciran i zahtjevan zadatak, no uz nekoliko korisnih trikova to ne mora biti tako. Donosimo vam praktične savjete kako očistiti masnoću u kuhinji – koristeći isključivo prirodne sastojke.
Sredstva namijenjena čišćenju masnoće učinkovita su, ali sadrže kemikalije koje mogu ozbiljno naštetiti vašem zdravlju. Da biste to izbjegli, radije iskoristite prirodne sastojke koje možete pronaći u vlastitoj kuhinji.
Tvrdokorne mrlje od masnoće, posebno na štednjaku ili u pećnici, možete ukloniti koristeći samo tri sastojka – sodu bikarbonu, alkoholni ocat te limunsku kiselinu. Svaki od ovih sastojaka pomaže u uklanjanju neželjenih mrlja, a posebno su učinkoviti kada ih se pomiješa.
U posudu sa raspršivačem ulijte nekoliko decilitara vode (ovisno o tome koliko je velika vaša posuda), zatim pet žlica sode bikarbone, par žlica alkoholnog octa te nekoliko kapi limunske kiseline. Sve zajedno pomiješajte, a dobivenu tekućinu poprskajte po tvrdokornim mrljama od masnoće.
Tekućinu ostavite da djeluje 30-ak minuta, možete i duže ako primijetite da je masnožća tvrdokornija nego što ste mislili. Zatim lagano obrišite paprnatim ručnikom ili vlažnom krpom – masnoće bi trebale nestati.