Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
povrće /

Celer vrste - tri vrste aromatične biljke

Iako se najčešće koristi kao dodatak juhama i varivima, celer ima mnoge druge primjene, ovisno o vrsti. Koje su vrste celera i kako se koriste?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Celer je aromatična biljka koja se koristi u kulinarstvu, a hranjive tvari sadrži u svim dijelovima.

Izvrstan je izvor kalija, vitamina C i B1 te folne kiseline. Uz divlji celer koji se postupno kultivirao danas razlikujemo tri vrste celera.

Vrste celera su bijeli celer, zeleni celer i celer s korijenom nalik na repu.

Bijeli celer je vrsta celera koja je izrazito aromatična, a pomaže kod depresije, njeguje kožu, jača živce, usporava starenje kože i iz organizma izbacuje toksine.

Zelena vrsta celera se od ostalih vrsta celera razlikuje po velikoj stabljici koja je obogaćena zelenim sitnim listovima. Zeleni celer nema okrugao korijen, već je sočan i mesnat, a najčešće se koristi za pripremu hladnih juha i smoothie napitaka.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike