Play ponuda

Cvjećarstvo / Kako pravilno očistiti listove orhideja?

Image
Foto: Pixabay

Vaše orhideje su izgubile svoj sjaj? Možete vratiti sjaj orhidejama jednostavnim čišćnjem listova orhideja. Saznajte kako očistiti listove orhideja.

9.2.2023.
13:44
Pixabay
Play ponuda

Orhideje su prekrasne cvjetnice koje dolaze u mnogim bojama i veličinama, te su popularne kao ukrasne biljke u domovima, uredima i na događajima. Međutim, orhideje zahtijevaju posebnu njegu, uključujući redovito čišćenje listova kako bi se održalo njihovo zdravlje i ljepota. No, kako očistiti listove orhideja?

Da biste očistili listove orhideja, prvo uklonite prašinu i prljavštinu s površine lišća pomoću mekane četkice ili krpice. Pazite da ne oštetite lišće jer su orhideje vrlo osjetljive na oštećenja. Zatim napravite otopinu od 1 dijela mlijeka i 2 dijela vode, te koristite mekanu krpice ili spužvu za čišćenje listova. Otopina mlijeka i vode je blaga i prirodna te će očistiti listove, a istovremeno ih nahraniti.

Ako listovi imaju mrlje ili tragove od insekata, koristite insekticidni sapun ili otopinu od 1 dijela alkohola i 1 dijela vode za čišćenje. Nanesite sapun ili otopinu na listove i nježno ih obrišite mekanom krpom. Nemojte koristiti agresivne kemikalije jer mogu oštetiti osjetljive listove orhideja. Redovito čišćenje listova orhideja može pomoći u održavanju zdravlja biljke i spriječiti širenje bolesti i štetočina.

Play ponuda
Play ponuda