ZAŠTO SU TRUDNICE LUDE ZA KISELIM KRASTAVCIMA? / Stručnjaci kažu da tijelo na taj način šalje vrlo važnu poruku

Image
Foto: Thinkstock

Zašto tako mnogo žena posegne u trudnoći za ukiseljenim krastavcima ili kapulicama? Stručnjaci kažu da ima logike u tim žudnjama

6.3.2018.
13:02
Thinkstock
VOYO logo

Hrana koja je prirodno kisela ili je ukiseljena stimulira metabolizam, kažu njemački stručnjaci. Ona sadrži i mnogo vitamina C, koji pomaže tijelu da apsorbira kalcij i stimulira rast kostiju - što je posebno važno tijekom trudnoće.

Image
ČOKOLADA U TRUDNOĆI: /

Je li neobjašnjiva želja za ovom slasticom dobra za organizam ili nije?

Image
ČOKOLADA U TRUDNOĆI: /

Je li neobjašnjiva želja za ovom slasticom dobra za organizam ili nije?

Žudnja za nekom namirnicom možda je način da tijelo poruči da je ta hrana dobra za tu osobu. Neke ukiseljene namirnice poput haringa također stimuliraju proizvodnju neurotransmitera serotonina - prirodnog stimulatora raspoloženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo