Play ponuda

TRUDNICU OPTUŽUJU ZA ZLOSTAVLJANJE ZBOG IMENA KOJE ŽELI DATI SINU: / Od njenog odabira gore je samo objašnjenje

Image

Buduća majka izabrala je problematično ime za sina, a ljudi ju na društvenim mrežama preklinju da ga promijeni prije nego što mu uništi život

6.1.2021.
12:20
Play ponuda

Jedna trudnica naišla je na lavinu kritika nakon što je njena sestra otkrila kako planira nazvati svoga sina. Iako nitko u njezinoj okolini nije dobro reagirao na kontroverzno ime, ona ne odustaje.

Naime, ime koje joj se sviđa je Adolph. Svjesna je da će svi automatski pomisliti na Adolfa Hitlera, no svejedno ustraje.

Njena se sestra obratila korisnicima Reddita za savjet kako da ju odvrati od tog imena.

Image
'NE MOGU VJEROVATI KAKVO ĆE IME MOJA SESTRA DATI SVOM DJETETU': /

Je li ovime buduća majka prešla granicu dobrog ukusa?

Image
'NE MOGU VJEROVATI KAKVO ĆE IME MOJA SESTRA DATI SVOM DJETETU': /

Je li ovime buduća majka prešla granicu dobrog ukusa?

"Nisam trudna, ali treba mi vaša pomoć. Moja sestra je u sedmom mjesecu trudnoće i sinu želi dati ime Adolph. Nije nacistkinja, no namjerno mu daje 'problematično' ime kako bi iskusio što prolaze diskriminirana djeca. Preklinjala sam ju da to ne radi, ali odgovorila mi je da roditeljstvo u vremenima podijeljenog svijeta mora biti radikalno. Tvrdi da bijeli roditelji ne mogu samo gledati kako njihova djeca uzimaju sve prilike onima manje privilegiranima", napisala je žena.

Trudnica je uvjerena kako će Adolph osjetiti nepravdu na svojoj koži i svjesna je da ga nitko neće htjeti zaposliti zbog imena. S druge strane, uvjerena je da će njezin sin zbog svega što će doživjeti postati bolja osoba.

Objava je podijeljena na Twitteru, gdje je postala viralna i pokrenula žustru raspravu u komentarima. Ogromna većina uzrujana je zbog odabira imena i preklinju ženu da ga promijeni prije nego što sinu uništi život.

"Mislim da se službe za zaštitu djece uključuju tek nakon rođenja djeteta, ali ovo bi mogla biti iznimka", "To dijete će promijeniti ime i odseliti se čim bude moglo", "Umjesto ovoga može educirati sina o pravima manjina", "Shvaća li da će ga druga djeca tući svaki dan?", "Ovo je zlostavljanje djeteta", "Čim sam pročitala ime pomislila sam da je majka nacistkinja ili je samo željna pažnje", samo su neki od komentara.

Play ponuda
Play ponuda