Play ponuda

'MOJ SIN JE UDARIO DRUGO DIJETE I PONOSNA SAM NA NJEGA': / Prvo šok, a onda su mnogi podržali ovu majku - evo zašto

Image

Ispričala je kako se njezin sin suprotstavio školskom 'bullyju' i zašto ju je to ispunilo ponosom

26.2.2021.
11:38
Play ponuda

Majka koja je priznala da je "ponosna" na svoga sina jer je udario drugo dijete koje ga je pokušalo maltretirati, izazvala je veliku raspravu na društvenoj mreži. Objava Laure Mazze iz Melbournea brzo je postala viralna kada je svoje stajalište podijelila na Instagramu.

Ova 33-godišnjakinja, koja ima troje djece, istaknula je da jako dobro zna kako "nasilje nije odgovor", ali "kada su u pitanju nasilnici, morate im se suprotstaviti".

Klinac ga je udario iz čista mira

"Moj je sin danas udario drugo dijete. Rekao mi je da je morao dežurati na dvorištu. Stalno sam ga ispitivala zašto, a on nije htio reći; kazao mi je da mu neću vjerovati. Naposljetku je priznao da mu učiteljica nije vjerovala jer se to dijete uvijek pretvara da je ono povrijeđeno", započela je Mazza svoju ispovijest.

"Ne mislim da su moja djeca anđeli ili djeca koja ne griješe, ali kada je moj sin u pitanju, znam da on nije tip djeteta koje nekoga nasumce udara ili ikad ikoga maltretira. Po prirodi je sladak. U ovih šest godina koliko ga znam, nikada nisam svjedočila da je nekoga ičime izazvao", nastavila je.

"Kada biste mi rekli da je to napravila moja kći, pa... To bi već bila druga priča. Rekla sam mu: 'Ako mi kažeš istinu, nećeš upasti u nevolju.' Tada mi se otvorio. Rekao mi je da ga je drugi dječak udario, a kada mu je on rekao da prestane, odgurnuo ga je s igrališta, a zatim pobjegao", prisjetila se majka.

Image
ZVUČI SULUDO NA PRVU, ALI MNOGI SMATRAJU DA JE U PRAVU: /

'Svojih pet kćeri učim da nevinost ne postoji. Seks je važan, ali...'

Image
ZVUČI SULUDO NA PRVU, ALI MNOGI SMATRAJU DA JE U PRAVU: /

'Svojih pet kćeri učim da nevinost ne postoji. Seks je važan, ali...'

Drago joj što se zauzeo za sebe

"Ja sam ga pitala: 'U redu, pa što si ti učinio?' Odgovorio mi je da ga je udario šakom u lice kako bi znao da ga više nikada ne smije maltretirati. 'Znao sam da učiteljica neće učiniti ništa pa sam ga morao spriječiti da me ubuduće maltretira', objasnio mi je", stoji dalje u objavi.

“Nisam mu držala prodike, samo sam mu zahvalila što je bio iskren i razgovarao sa mnom o različitim načinima rješavanja problema bez nasilja. No, jesam li bila ponosna? Jesam, malo. Znam da nasilje nije odgovor, ali isto tako znam da kada je riječ o nasilnicima, moraš im se suprotstaviti. Drago mi je da moj sin jest", priznala je Laura.

"Žao mi je što nisam bila tu da ga zaštitim i što su ga iznevjerile odrasle osobe, ali drago mi je što se zauzeo za sebe, jer i meni kao odrasloj osobi to je još uvijek jedna od najtežih stvari. Želim da moja djeca znaju kako negativac ne pobjeđuje. Kakva su vaša razmišljanja o ovome?", upitala je majka svoje pratitelje.

Pa, dosta se razlikuju...

Korisnici Instagrama koji su pročitali njezinu objavu, uglavnom su podržali Laurine stavove i komentirali kako se dječak dobro snašao. No, bilo je i onih koje stajalište ove mame nije nimalo impresioniralo.

"Dobro odrađeno! Mali se odlično snašao, a i ti si! Neka djeca pomiču granice i nikad ne vide posljedice svoga ponašanja", "Iskreno, bio bih vrlo ponosan na svoga sina kada bi učinio isto. Nažalost, neki učitelji ne pomažu uvijek dobroj djeci", komentari su s jedne strane.

Drugi roditelji priznali su kako im se ne sviđa poticanje nasilja te da je dječak trebao reći učiteljici što se dogodilo. "Kako je mogao znati da učiteljica ne bi učinila ništa? Djeca to često osjećaju, ali to može i ne mora biti tako", zaključila je jedna osoba.

Play ponuda
Play ponuda