'ZAŠTITITE SVOJE BEBE' / Potresno upozorenje majke roditeljima: 'U roku nekoliko sati mrlje su se raširile po licu. Ovo je grozota...'

Image
Foto: Shutterstock

Mama je podijelila srcedrapajuću fotografiju svoje djevojčice kao oštar podsjetnik svim roditeljima. Usta njezine kćeri su cijela prekrivena herpesom nakon što ju je u usne poljubila odrasla osoba

11.2.2022.
11:14
Shutterstock
VOYO logo

Leah Green, mama djevojčice stare 21 mjesec, na svom je Instagram profilu podijelila fotografije svoje kćeri, koju je u usne poljubila odrasla osoba i prenijela joj virus.

Na fotografijama se vidi uplakana djevojčica s ranama na usnama, u usnoj šupljini i na jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjava uznemirene majke

Uznemirena majka svoje je iskustvo podijelila na društvenoj mreži te rekla: "Slušajte i učite iz mog primjera, iz prve ruke, zašto ne biste trebali ljubiti bebe, djecu, pogotovo ako nisu vaša!!! Kada je Sadie imala otprilike 21 mjesec, odrasla osoba ju je poljubila u usne, prenoseći užasan virus herpesa. Na usni je dobila dvije male točke, a zatim je dobila temperaturu 39. U roku od nekoliko sati mrlje su se raširile po licu, a u ustima su joj se stvorile bijele mrlje koje su se pretvorile u ovu grozotu koja je bila posebno iza njezinih zuba."

Potom je dodala: "Na najmanji dodir bi mjesta krvarila, a ona bi vrisnula od muke. To je značilo da nije mogla jesti, ni piti, što je rezultiralo gubitkom težine i dehidracijom. Bila je apsolutno jadna i četiri dana se nije micala od mene! Sam pokušaj da ju se pusti bi je natjerao da vrišti! Otišli smo kod doktora po kremu za mrlje na usnama, ali stvarno se dugo čekalo da se to razbistri."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Instagram

Upozorenje mame

Mama je završila upozorenjem: "Molim vas, molim vas, nemojte se ljubiti i ne dopustite da itko ljubi vaše bebe. Nije važno tko su ili mislite li da će se uvrijediti. Zaboravite na njihove osjećaje i zaštitite svoje bebe!"

"Biti prvi put roditelj i vidjeti svoje dijete u tolikoj boli je bilo užasno. Bila su to jako, jako duga tri tjedna pa se nadam da ću moći pomoći ljudima u širenju svijesti!", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Instagram

Stručnjaci o herpesu

Herpes simplex virus, koji uzrokuje i herpes i čireve na genitalijama kod odraslih je vrlo zarazan. Širi se bliskim kontaktom, kao što je ljubljenje, a može se prenijeti i zajedničkim predmetima poput pribora za jelo.

Stručnjaci su na ovu situaciju rekli: "Kada dijete prvi put dobije herpes, mjehurići se mogu širiti kroz usta i desni. Mogu imati groznicu, grlobolju, razdražljivost i slinjenje. Herpes kao virus ostaje u tijelu do kraja života, uzrokujući ponavljajuće napade, ali mnogi ljudi žive s time bez da ikad pokažu simptome. Herpes može biti opasan, posebno za novorođenčad jer tek trebaju izgraditi imunosni sustav."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim su dodali: "Beba je najviše izložena riziku od infekcije herpesom u prva četiri tjedna nakon rođenja. Ne biste trebali ljubiti bebu ako imate herpes kako biste smanjili rizik od širenja infekcije", prenosi The Sun.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo