KAD SE MALE RUKE SLOŽE: / Cijeli razred naučio znakovni jezik kako bi mogli pričati s prijateljem

Prijatelji iz razreda odlučili su iznenaditi gluhonjemog šestogodišnjeg Zejda Ćoralića. Uz pomoć učiteljice Sanele Ljumanović naučili su znakovni jezik.

8.2.2016.
14:00
Flickr
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zejdova majka odlučila je upisati ga u školu u kojoj nitko nije znao znakovni jezik. Njegova učiteljica Sanela Ljumanović, trudila se svim silama uspostaviti komunikaciju sa Zejdom koristeći neke svoje trikove i načine komunikacije, ali je ubrzo shvatila da joj to baš i ne uspjeva.

Zato je odlučila učiniti nevjerovatnu stvar za malog Zejda. Cijeli je razred naučila osnovama znakovnog jezika kako bi svi mogli nesmetano komunicirati.

Nakon tri mjeseca, prvi razred Osnovne škole Osman Nakaš naučio je kako govoriti rukama. Samopouzdanje šestogodišnjeg Zejda je odmah poraslo!

“Zejd se raduje svakom odlasku u školu, sretan je i motiviran”, rekla je njegova majka Mirzana Ćoralić, a prenosi Fokus.

Njegovi prijatelji iz razreda su toliko uzbuđeni što su naučili znakovni jezik da su čak počeli učiti i svoje roditelje.

“Sretan sam što učim Zejdov jezik, jer na taj način mogu komunicirati s njim i sa ostalom gluhonijemom djecom. Zabavno je”, rekao je Tarik Šijarić, jedan od Zejdovih najboljih prijatelja iz škole.

Zejdova učiteljica se nada kako će se uvesti znakovni jezik u nastavni plan i program. Uvjerena je kako na taj način djeca postaju osjetljivija na probleme s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom.

“Svi smo sretni što smo naučili novi jezik. Trenutno nam je cilj naučiti Zejda da čita i s usana. On je dobro i pametno dijete”, istaknula je njegova učiteljica.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali