Play ponuda

HRVATSKA JE BOLJA OD SRBIJE I SLOVENIJE: / Objavljen popis najboljih zemalja za odgoj djece, iznenađuju li vas prve tri?

Image
Foto: Shutterstock

Na prva tri mjesta su skandinavske zemlje, a mi smo, poslije Italije, najbolji u susjedstvu

16.1.2020.
13:24
Shutterstock
Play ponuda

Službeno su predstavljene najbolje i najgore države za podizanje djece. Izvješće su napravili US News & World Report, grupa BAV te škola Wharton sveučilišta u Pensilvaniji. Procjenjivale su se 73 države u čak 65 kategorija, od kojih su neke bile: obrazovanje, zdravstvo, sigurnost i slično.

Na prva tri mjesta našle su se skandinavske zemlje, gdje je prvo mjesto zauzela Danska, drugo Švedska i treće Norveška. Danska se smatra najboljom zemljom za odgoj djece zbog odličnog rodiljnog i očinskog dopusta te besplatnog zdravstva i obrazovanja, prenosi Daily Mail.

Dansku i Švedsku proglasili su dobrima za obitelj zbog njihovih odličnih programa socijalne skrbi i niske razine kriminala. Hrvatska se našla na 24. mjestu, a od naših susjeda slijede je Slovenija na 31. te Srbija na 62. mjestu. Italija je na dosta boljem 16. mjestu. Kazahstan je, s druge strane, proglašen najgorim mjestom za odgoj djece.

Top 10 najboljih

1. Danska

2. Švedska

3. Norveška

4. Kanada

5. Nizozemska

6. Finska

7. Švicarska

8. Novi Zeland

9. Australija

10. Austrija

Top 10 najgorih

1. Kazahstan

2. Libanon

3. Gvatemala

4. Mjanmar (Burma)

5. Oman

6. Jordan

7. Saudijska Arabija

8. Azerbajdžan

9. Tunis

10. Vijetnam

Play ponuda
Play ponuda