ISPROBAJTE OVO / Recite zbogom odvratnim mrljama u WC školjci: Trebaju vam samo dva sastojka - koja imate u kuhinji!

Image
Foto: Shutterstock

Recite zbogom kamencu i prljavštini...

26.3.2023.
19:23
Shutterstock
Play logo

Sigurni smo da vam se bar jednom dogodilo da poslije mukotrpnog ribanja WC školjke primjetite naslage kamenca i promijenjenu boju keramike. Evo gdje griješite. Ako ne čistite redovito wc školjku, prljavština i kamenac se gomilaju, a nerijetko se nalaze na nekim teško dostupnim mjestima ili ih tvrda voda iznova stvara. Zbog toga je bitno redovito čistiti toalet, i to najboljim mogućim sredstvom.

Stručnjaci iz tvrtke Harvey Water Softeners " tvrde da postoji "zlatno pravilo" za čišćenje WC školjke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zlatno pravilo je korištenje nealkalnih proizvoda. Većina mrlja na WC školjki se pojavi u područjima koja imaju kontakt s tvrdom vodom pa je važno znati da izbjeljivač ne djeluje i mora se koristiti proizvod s kiselinom, poput sredstva za uklanjanje kamenca", objasnili su.

Image
DOBRO JE ZNATI /

Ovo nikada ne naručujte u kafiću: U sebi ima više bakterija nego voda iz WC školjke, može biti opasno

Image
DOBRO JE ZNATI /

Ovo nikada ne naručujte u kafiću: U sebi ima više bakterija nego voda iz WC školjke, može biti opasno

Postoji zlatno pravilo kod čišćenja

Izbjeljivač kamencu mijenja boju odnosno on se stapa s bojom WC školjke. Tvrda voda ima viši nivo kalcija i magnezija što dovodi do naslaga kamenca. Tvrdu vodi možete prepoznati po tome što, kada operete ruke s njom, ćete imati osjećaj da vam je na dlanovima "ljepljivi film" i imate potrebu još ih ispirati.

Kako bi bili sigurni da kamenca nema, Chris je preporučio korištenje alkoholnog octa kako bi se napravilo domaće i prirodno sredstvo za čišćenje koje je djelotvorno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Soda bikarbona i alkoholni ocat

"Sipajte u WC školjku i oko nje pola šalice sode bikarbone i ostavite da stoji najmanje 15 minuta, a zatim preko toga sipajte alkoholni ocat. Kiselina će se "aktivirati" i početi se pjeniti, što može razbiti i najtvrdokornije naslage kamenca. Desetak minuta kasnije oribajte dobro grubom stranom spužvice", kaže oni. Bitno je i pustiti vodu nekoliko puta kako bi se dobro ispralo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Ako je ostalo još tragova, probajte nasjeckati limun i ostavite da djeluje, uklonit će i neugodne mirise", zaključili su.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo