OVO MORATE PROBATI / Vodoinstalater otkrio trik za čišćenje wc školjke: Sastojke imate u kući, očistit će sve bez kemije

Image
Izvor: Shutterstock

Oduševit će vas ovaj trik

6.2.2023.
8:00
Shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kada čistimo WC, često preskočimo vodokotlić, ali i on je prljav. Zato je bitno čistiti ga redovito. Kada skinete poklopac vodokotlića u svom WC-u, nemojte se iznenaditi ako vas dočeka velika prljavština. Da, prilikom čišćenja školjke mnogi zaboravljaju da se i on mora održavati kako bi pravilno radio. Bez brige, ako reagirate na vrijeme, vodokotlić možete sami očistiti uz pomoć sastojaka koje već imate u kući i neće biti potrebe za intervencijama.

shimmer fallback
shimmer fallback

Na YouTube kanalu "Napravi sama - Ideje za kreativce", žena je otkrila trik za čišćenje vodokotlića i školjke koji joj je pokazao vodoinstalater. Za čišćenje će vam trebati limunska kiselina, boca sa raspršivačem i alkoholni ocat.

Image
'JA TO NI NE KORISTIM...' /

Zbog začepljene WC školjke otkrio da ga žena vara: Ostao je šokiran riječima vodoinstalatera

Na bocu staviti manji ljevak, pa u njega sipati oko 50 grama limunske kiseline, što je otprilike pola većice. Zatim sipajte ocat i promiješajte sve. Prije upotrebe ovog spreja, skinite poklopac s vodokotlića. Poprskajte sve dijelove vodokotlića, a zatim u vodu koja je unutra sipajte ostatak vrećice limunske kiseline i litru octa. Bilo bi dobro da nakon toga ispustite svu vodu iz vodokotlića, a onda sipate vruću. Limunsku kiselinu i ocat ostavite da stoji sat vremena.

shimmer fallback
shimmer fallback

Za čišćenje školjke

Poprskajte školjku ostatkom spreja. Miris ovog spreja nije baš ugodan, pa po želji u njega na početku možete dodati i neko eterično ulje. Kada poprskate cijelu školjku, ostavite da malo odstoji, a onda četkom dobro sve izribajte. Ako vam se ispod ruba školjke stvara kamenac i pojavljuje ono ružno crvenilo, možete dodatno poprskati toaletni papir i zalijepiti na ta mjesta. Također, ostaviti da odstoji, pa spužvom prebrisati.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču