Play ponuda

OPA, RASPISAO SE I CNN / Zagreb osvanuo na listi najboljih božićnih sajmova svijeta! 'Zamislite žive jaslice, tramvaj s Djedom Mrazom...'

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Brojni adventski sajmovi i okupljanja bili su proteklih godina otkazani ili su bili vrlo skromni zbog pandemije

25.11.2022.
12:06
Tomislav Miletic/PIXSELL
Play ponuda

Zagrebački Advent našao se na popisu najboljih svjetskih božićnih sajmova na CNN-u, čija je redakcija pomno istražila koji gradovi najbolje kod ljudi bude božićni duh.

"Od Njemačke, Švicarske do New Yorka, teško je pronaći željeno odredište koje nema impresivan godišnji adventski trg. Neki su postali toliko popularni da su sami po sebi postali turističke atrakcije", napisali su.

Brojni adventski sajmovi i okupljanja bili su proteklih godina otkazani ili su bili vrlo skromni zbog pandemije koronavirusa. No, sada se skoro svi vraćaju u svom punom sjaju. CNN-ov popis najboljih destinacija božićnih sajmova širom svijeta ove godine predvodi Beč, a evo na kojem mjestu se našao Zagreb:

1. Beč, Austrija
2. Basel, Švicarska
3. Strasbourg, Francuska
4. Bruxelles, Belgija
5. Prag, Češka
6. Barcelona, Španjolska
7. Firenca, Italija
8. Zagreb, Hrvatska
9. Kopenhagen, Danska
10. Tallinn, Estonija
11. Stockholm, Švedska
12. Helsinki, Finska
13. Budimpešta, Mađarska
14. Nürnberg i Berlin, Njemačka
15. London, Engleska
16. Toronto, Kanada
17. New York (SAD)

Play ponuda

"Lako je vidjeti zašto je Zagreb tri godine zaredom proglašen najboljom destinacijom za božićni sajam u internetskoj anketi putničkog portala European Best Destinations", napisala je redakcija CNN travela.

"Zamislite žive jaslice, izrezbarene ledene skulpture, nastupe na otvorenom, pop-up barove i božićni tramvaj s Djedom Božićnjakom i njegovim vilenjacima."

"Advent u Zagrebu ima i prostor posvećen 'fuliranju' gdje ćete pronaći oduševljene veseljake koji plešu na ulici dok jedu uličnu hranu i slušaju zabavu uživo", istaknuli su.