Play ponuda

VIDEO: / Najzanimljivija riječna putovanja

shimmer fallback

Sve rijeke teku prema moru, ali neke su zbog obale, brzaca ili veličanstvenih vodopada ipak upečatljivije od drugih. Uredništvo Yahoo.travela izabralo je pet rijeka kojima biste trebali ploviti.

16.8.2011.
16:29
Play ponuda

Caño Cristales

Rijeku Caño Cristales, na sjeveru Kolumbije, opisuju kao onu koja 'teče iz raja'. Mnogi je smatraju najljepšom rijekom na svijetu jer je njeno korito puno raznobojnih algi. Boje se prelijevaju iz crvene u žutu, plavu, zelenu ili crnu. Iznad ove raznobojne podloge teče kristalno čista voda. No, opisani prizor možete doživjeti samo ljeti kad vrućina pospješuje rast algi. Duga je barem 100 kilometara, no širina joj uglavnom nije veća od 20 metara. Pristup je otežan, što je i glavni razlog zbog čega je još uvijek čista.

Río Futaleufú

U čileanskom gradiću Futaleufú može se doći do istoimene rijeke. Voda pristiže iz ledenjaka, stoga je hladna i bistra. Teče kroz Čile i Argentinu, a na njoj najviše uživaju ljubitelji raftinga. Teče kroz bujne šume i lijepe doline noseći ljepotu Anda sve do Patagonije.

Zambezi

Ova rijeka duga je 2.700 kilometara i teče kroz šest afričkih zemalja, a onda se ulijeva u Indijski ocean. Iako je riječ o četvrtoj po veličini rijeci u Africi, najpopularnija točka na njoj su svakako slapovi Mosi-oa-Tunja (dim koji grmi) ili Victorijini slapovi – najveći slapovi na svijetu i jedno od sedam prirodnih čuda svijeta. Svake godine najšire slapove na svijetu, koji na najvišoj točki dosežu 108 metara, posjeti oko milijun osoba. Mnogi posjetitelji dolaze do samog ruba i kupaju se u prirodno izdubljenom 'vražjem bazenu'.

Jangce

Kineska rijeka Jangce jedna je od najpoznatijih rijeka na svijetu i najduža u Aziji. Ploveći njome posjetitelj može upoznati šaroliku kinesku kulturu. Mnogi kruzeri plove kraće od sedam dana, no mogu vas odvesti do nekih od najzanimljivijih ruralnih kutaka ove velike zemlje. Za deset godina, nakon potpune izgradnje velikih brana, cijeli će tok izgledati sasvim drugačije.

Dunav

Plovidba srednjom Europom počinje u Njemačkoj, a završava u Crnom moru u Rumunjskoj. Dunav nije plav ni čist, ali tijekom putovanja, uz obalu, mogu se vidjeti stari zamci, gradovi, povijesna mjesta i bogat životinjski svijet na samoj delti. Hoćete li ploviti Dunavom tek u velikim gradovima, Beču ili Budimpešti, ili ćete se odvažiti na duže putovanje? U svakom slučaju nećete požaliti.

Vezani članci:

arti-201106240068006 arti-201107070781006

Play ponuda
Play ponuda