VJEROVALI ILI NE / Srbi negoduju, a ni Hrvatima nije do slavlja: Izašao popis 100 gradova u kojima se najbolje... Ma čekaj, je li ovo moguće?

Image
Foto: shutterstock

Iz naših krajeva na ovoj listi našli su se Beograd, Zagreb, Ljubljana i Dubrovnik, a mnogi će se razočarati njihovim pozicijama

9.2.2023.
19:18
shutterstock
VOYO logo

Bloger Asher Fergusson složio je popis 100 gradova koji su najbolji za dobru klopu, a pritom je koristio izvore poput Michelinova vodiča, top 100 najboljih svjetskih restorana, TripAdvisora i bazu podataka životnih troškova Numbeo.

Na taj način on je razvio sustav bodovanja koji mu je omogućio izračunavanje „globalnog indeksa gurmana“ za svaki grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O poretku su odlučili: broj restorana iz Michelinova vodiča, popis 100 najboljih svjetskih restorana, raznolikost i dostupnih nacionalnih kuhinja, cijena prosječnog obroka te ukupan broj restorana po osobi.

Image
Foto: shutterstock

Zagreb ni na popisu, a Dubrovnik...

Prva tri mjesta tako su pripala Tokiju, Parizu i Bangkoku, a slijede ih New York, tajlandski Pukhet, Singapur, Osaka, Hong Kong, Seul i Chiang Mai (također na Tajlandu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz naših krajeva na ovoj listi našli su se Beograd, Zagreb, Ljubljana i Dubrovnik, a mnogi će se razočarati njihovim pozicijama. Srpski Kurir vrišti: "Neće vam se svidjeti mjesto Beograda na listi", ali čekajte da vidite kako je tek prošla naša prijestolnica.

Ljubljana se našla na 74. mjestu, Dubrovnik na 82., Beograd na 86., a Zagreb je čak ispao s popisa top 100 te zauzeo otužno 135. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo