SPORO PEČENJE U GEOTERMALNOJ PEĆNICI: / Kad odete na Island, obavezno probajte – vulkanski kruh

Image

Toplice Laugarvatn nalaze se na sat vremena udaljenosti od Reykjavika na Islandu.

28.12.2016.
10:19
VOYO logo

Naime, Viktor Sveinsson je vreli pijesak koji se nalazi na ovom podneblju iskoristio za pečenje kruha koji je postao specijalitet grada, piše Here Say.

Temperatura tla u Laugarvatnu zbog blizine vulkana dostiže oko 100 stupnjeva Celzijevih pa je Viktor to iskoristio za pečenje raženog kruha, tako što ga ostavi zakopanog u vulkanskom pijesku 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, za pečenje su, kaže Sveinsson, potrebni lopata i lonac.

Inače, u okolici Laugarvatna nalazi se šest "geotermalnih pećnica" za osobnu upotrebu, a osim kruha među lokalnim stanovništvom najpopularnija je sporo pečena janjetina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vulkanski kruh se, kao i svaki drugi kruh, priprema od raženog i pšeničnog brašna, šećera, praška za pecivo, mlijeka, soli... a u videu pogledajte kako to sve izgleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo