SPORO PEČENJE U GEOTERMALNOJ PEĆNICI: /

Kad odete na Island, obavezno probajte – vulkanski kruh

Image

Toplice Laugarvatn nalaze se na sat vremena udaljenosti od Reykjavika na Islandu.

28.12.2016.
10:19
VOYO logo

Naime, Viktor Sveinsson je vreli pijesak koji se nalazi na ovom podneblju iskoristio za pečenje kruha koji je postao specijalitet grada, piše Here Say.

Temperatura tla u Laugarvatnu zbog blizine vulkana dostiže oko 100 stupnjeva Celzijevih pa je Viktor to iskoristio za pečenje raženog kruha, tako što ga ostavi zakopanog u vulkanskom pijesku 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, za pečenje su, kaže Sveinsson, potrebni lopata i lonac.

Inače, u okolici Laugarvatna nalazi se šest "geotermalnih pećnica" za osobnu upotrebu, a osim kruha među lokalnim stanovništvom najpopularnija je sporo pečena janjetina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vulkanski kruh se, kao i svaki drugi kruh, priprema od raženog i pšeničnog brašna, šećera, praška za pecivo, mlijeka, soli... a u videu pogledajte kako to sve izgleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike