Play ponuda

HOTELSKE PRIČE IZ LIJEPE NAŠE / Recepcionarka Maja o incidentu s poznatim Hrvatom i manekenkom: 'On nam je psovao majku, a ona, vidno pod utjecajem...'

Foto: Shutterstock

Zaposlenici hotela su često prisiljeni trpjeti neugodna ponašanja gostiju pa tako poznati Hrvati i inozemne zvijezde nisu iznimka

1.2.2023.
11:00
Shutterstock
Play ponuda

U hotelu niti jedan dan nije isti, a zaposlenici nekog hotela najbolje znaju s čime su se sve suočavali tijekom radnog vremena. Svi djelatnici hotela moraju imati sposobnost brzog prilagođavanja dinamičnim uvjetima rada u turizmu i biti spremni raditi pod stresom.

Iako se radi o uzbudljivim poslovima punim novih izazova, ponekad im loši i toksični međuljudski odnosi s kolegama ili drame s gostima mogu lako uništiti dan. Nekad su to smiješne situacije, nekad opasne, a ponekad samo izazovne jer je poznato da svi zaposlenici hotela, osobito recepcionari moraju brzo i učinkovito riješiti probleme sukladno najvišim standardima hotela.

Zaposlenici hotela često znaju reći da bi zbog brojnih iskustava u hotelima mogli napisati knjigu. Knjigu nisu napisali, ali su nam bivši i sadašnji zaposlenici hotela za novi serijal Hotelske priče iz Lijepe Naše ispričali neke svoje situacije iz hotela.

Maja radi u ekskluzivnom hotelu u Hrvatskoj u kojem se svašta događalo pa nam je tako ispričala neugodna iskustva s omamljenom poznatom svjetskom manekenkom, ali i nekim poznatim bračnim parom, koji se potrudio da se svi na recepciji osjećaju neugodno.

Svjetska manekenka bacala novčanice po recepciji

Maja (28): Jedne večeri nam je na recepciju došla djevojka zapuštenog izgleda. Odmah smo vidjeli da je strankinja. Taksist koji ju je dovezao je rekao da ima brdo love i da je poznati svjetski model. Manekenka je došla do nas, pozdravila nas i pričala ubrzano i nerazgovijetno. Bila je dezorijentirana i vidno pod utjecajem nekakvih supstancija. Tražila je najbolju sobu u hotelu i počela se derati jer je čekala više od jedne minute da se napravi check-in.

Postajala je agresivna i tu smo vidjeli da nešto nije u redu te smo joj rekli da je nećemo primiti. U tom trenutku ona vadi veliki smotuljak novca i baca pred nas novčanice po 1000 kuna, u buntu. Bacala je novce po nama i govorila kako novac nije problem i da joj damo najbolju sobu. Na to smo joj rekli da se udalji iz hotela i potraži smještaj drugdje. Manekenka se i dalje derala i bila agresivna. Kad smo zaprijetili policijom, udaljila se.

Play ponuda
Izvor: Shutterstock

Poznati Hrvat psovao recepcionarkama

Jedan poznati bračni par iz Hrvatske nam je često dolazio u hotel. Iako je muškarac poznatija osoba, njegova supruga je uvijek radila check-in. Tako su ovaj put došli bez rezervacije i očekivali da će dobiti sobu koju uvijek dobiju, ali zbog popunjenosti je ta soba bila zauzeta. Dali smo joj sobu na višem katu i napomenuli da se u hotelu održava svadba i da bi moglo biti bučno u ljepšoj sobi na nižem katu te da im je iz tog razloga bolje da su tamo jer će ionako samo prespavati.

Nedugo nakon što su se smjestili, kolegica je zaprimila poziv u kojem se poznati Hrvat dere na nju i govori joj da mi nismo normalni. Kolegici je psovao majku i rekao da nije normalna što mu je dala takvu sobu. Nakon toga se njegova supruga spustila na recepciju, dali smo joj novi ključ ljepše sobe na nižem katu, ali buka je bila i dalje zbog svadbe. Sutra su se također žalili kad su odlazili. Bilo im je ispod časti biti u sobi koja nije toliko lijepa i velika jer su oni javne ličnosti.

Izvor: Shutterstock