Play ponuda

Toliko razvikana mjesta, a u stvari ih je bolje razgledati na fotkama

shimmer fallback

Citav zivot sanjate o tome da vidite piramide, Veneciju ili Rim? No pripremite se, jer kad dodete tamo, mozda se u potpunosti razocarate.

7.12.2014.
9:09
Play ponuda

1. Los Angeles: "Cijeli grad je laz"

Grad andela bas i nije takav. LA je mnoge neizmjerno razocarao, jer turisti ocekuju glamur, pa se razocaraju kad vide prljavi grad koji se, kako mnogi tvrde, raspada. Mnogi su ga prozvali betonskim i nezanimljivim, a uz setaliste slavnih spavaju beskucnici sto i nije prizor koji ce vas oduseviti. Uz to, ogroman je i trebat ce vm dugo da biste s jedne lokaciju dosli na drugu, a javni prijevoz je ocajan.

2. Piramide: "15 minuta je i vise nego dovoljno"

Egipat je mnogima na listi mjesta koje moraju posjetiti dok su zivi, pogotovo visoravan Gize. No mogli biste ponovno razmisliti o posjeti kad procitate horor price o pljackama i smecem zakrcenim ulicama. Piramide se pak mogu vidjeti i iz obliznje pizzerije, a toliko su blizu grada da ih ne mozete dozivjeti bez buke i kaosa. Takoder ce vas 'napadati' lokaci koji ce vam pokusati uvaliti suvenire pod svaku cijenu.

3. Stonehenge: " Potpuno neimpresivno"

Ovaj prethistorijski engleski spomenik je vecinom razocaravajuc za turiste. Malen je, ne mozete mu doci blizu i stvarno nije vrijedan dalekog puta od Londona, mnogi isticu.

4. Pariz: "Najgori grad na svijetu"

Glavni grad Francuske dobiva brojne kritike, uglavnom na racun nepristojnosti svojih gradana. Iako mnogi smatraju da su stanovnici ovog grada takvi jer tesko vise uopce mogu cuti svoj jezik, drugi smatraju da su oni jednostavno snobovi, koji sve gledaju s visoka. Uz to, mnogi napominju da je grad preskup, prljav i da smrdi po urinu.

5. Venecija: "Ogromna zamka za turiste"

Iako su i Rim i Napulj dobili puno glasova, pitoreskna Venecija je navise frustrirala posjetitelje. Mnogi smatraju da je tuzno koliko je grad propao zbog turista, jer je nemoguce pronaci hranu i pice po pristupacnoj cijeni u sirem centru grada. Kanali su smrdljivi i prljavi, druga je zamjerka, a treca da je grad pun olosa koji ce vas pokusati prevariti na razlicite nacine.

6. Dubai: "Dim i ogledala"

Masivan, skup grad ogromnih trgovackih centara i nebodera mnogima se zamjerio. Turisti najcesce isticu da je preskup, preumjetan, povrsan i nimalo prijateljski nastrojen. Nedostaje mu kulture, prevruce je, a mnoge je odbilo i ono sto su prozvali 'seksistickom' kulturom. Visoke zgrade je pak 'cool' gledati otprilike 45 sekundi, istaknuo je jedan posjetitelj.

7. Jamajka: "Nikad vise!"

Jamajka je puno oportunista koji traze nacine kako zivjeti ne radeci nista. Cak i najljepsa mjesta ce vam prisjesti zahvaljujuci napornim lokalcima koji ce vas pokusati navuci na nepotrebne stvari, te cete se cijelo vrijeme osjecati kao da vam netko pokusava 'oteti' sav novac.

8. Bali: "Plaze su ocajne"

Iako su Australci ludi za ovom destinacijom, turisti iz udaljenijih podrucja nisu nimalo odusevljeni. Infrastruktura je ocajna, kultura propada, plaze su prljave i previse orijentirane na turizam i svi ce vam pokusavati 'izmusti' novce. Dakle definitivno nije raj kakvog biste ocekivali.

Play ponuda
Play ponuda