Deset najromantičnijih europskih gradova

shimmer fallback

Što vam je sve potrebno za uživanje u romantičnom odmoru?

1.2.2012.
12:02
Play logo

Europski su gradovi savršene destinacije za parove koji žele pobjeći od svakodnevice i pronaći malo romantike u šetnjama gradom. Bilo da se radi o srednjovjekovnim gradovima s bezvremenskom arhitekturom ili više volite moderne hotele uz stare riječne kanale, Europa zaista u svakom paru može probuditi romantiku.

Venecija, Italija Teško da vas neće osvojiti ljepota i jedinstvenost Venecije. Talijanski šarm i ukusna hrana čine Veneciju idealnim romantičnim odredištem. Parovi koji ne vole biti okruženi hrpom turista, Veneciju bi trebali posjetiti tijekom kasne jeseni ili zime, jer čak i kad morate nositi jaknu, Venecija je jednostavno predivna. Ostanite barem dva dana da biste u potpunosti mogli doživjeti ovo zaista posebno mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pariz, Francuska U bilo koje doba godine, u Parizu uvijek možete raditi pregršt stvari: šetati pored Seine držeći se za ruke, penjati se stubama do Sacre-Coeurea, tražiti antikvitete na otvorenim tržnicama, otkrivati područje oko kanala St. Martin, šetati Parkom Luxembourga ili se jednostavno izgubiti u ulicama zadivljujuće arhitekture, zaustaviti se na kavi ili kroasanu i uživati u trenutku.

Amsterdam, Nizozemska Iz nekog razloga, gradovi koji leže na riječnim kanalima visoko su smješteni na popisu najromantičnijih gradova. Amsterdam je poznat i kao 'Venecija na sjeveru', pa ne iznenađuje što je prvi na popisu odredišta u Nizozemskoj. Naravno, postoje i drugi jednako dobi razlozi: uske ulice popločene kamenom, arhitektura i liberalna atmosfera daju zaista poseban osjećaj. Isprobajte vožnju brodom, unajmite bicikl, 'uskočite' na vlak ili jednostavno šećite i izgubite se (što je u Amsterdamu vrlo jednostavno ); uživajte u dobrom lokalnom pivu u popularnom white baru ili u autentičnoj kavi u brown kafiću.

Brugge, Belgija Brojni kanali i srednjovjekovna arhitektura čine ovo mjesto izuzetno romantičnim. Ovo je idealna vikend-destinacija za sve one koji uživaju u starim građevinama, gastronomiji i najboljoj čokoladi na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prag, Češka Od kraja osamdesetih godina i otvaranja istočne Europe, Prag je jedno od najpopularnijih (ali i najoriginalnijih) mjesta koja treba posjetiti i vrlo se brzo razvio u mjesto koje može ponuditi razne sadržaje. U ovom živahnom gradu puno toga morate vidjeti, počevši od velikog dvorca i poznatog romantičnog Karlovog mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona, Španjolska Pregršt malih restorana u kojima možete uživati u tapasu, noćni život, zadivljujuće zgrade s Gaudijevim potpisom, koje su položene diljem Barcelone, ovaj grad čine jedinstvenim odredištem. Sjednite na keramičku klupu u parku Guell s boljom polovicom, uživajte u pogledu na grad i ljude koji proučavaju građevine ili se penju na vrh Sagrade Familije, i nezaboravno iskustvo vam je zagarantirano.

Kopenhagen, Danska Balansirajući između starog i novog, Kopenhagen je jedan od glavnih europskih gradova koji se podjednako ponosi skladnom srednjovjekovnom arhitekturom, trgovima popločanima kamenom i riječnim kanalima. Ovaj je grad posebno romantična destinacija koja kombinira kanale i moderne detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rim, Italija Sve što je povezano s Italijom je romantično. Nakon Venecije kao jednog od najromantičnijih europskih gradova, Rim je također romantično odredište s mnoštvom stvari za učiniti i vidjeti, a također je i savršeno mjesto za uživanje u pravom talijanskom ugođaju.

Play logo

Berlin, Njemačka Volite avanturu? Volite život na rubu i izbjegavate hodanje po utabanim stazama? Otkažite romantičan vikend u Pariz ili Veneciji, i zaputite se u Berlin. Glavni grad Njemačke strahovito se promijenio u posljednjih petnaest godina, da bi naposljetku postao jedan od najuzbudljivijih gradova Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budimpešta, Mađarska Odredište koje se razvilo na obalama Dunava, grad crkvi, izuzetne arhitekture, termalnih kupališta i umjetnika. Budimpešta još od ranih devedesetih proživljava svojevrsni preporod, te je u posljednje vrijeme omiljena svjetska destinacija za romantično putovanje, piše specijalizirana stranica za putovanja tripadvisor.co.uk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo