ne riskirajte / Trik bivšeg policajca protiv krađe auta: 'Lopovi su danas uvježbani, pazite na ovo'

Image
Foto: Shutterstock

Zbog povećane krađe automobila, bivši policajac podijelio je kako vozači mogu zaštititi svoja vozila od lopova

21.6.2024.
9:51
Shutterstock
VOYO logo

Bivši policajac Ben Pearson sugerirao je da vozači mogu zaštititi svoj automobil tako što će ga učiniti težim za provalu od ostalih u blizini.

Savjetovao je: "Ne morate svoj automobil učiniti najtežim za ukrasti na svijetu, samo ga treba biti najteže ukrasti u vašoj ulici. Današnji lopovi često su sofisticirani i dobro uvježbani, ali ako postoji lakša meta u blizini, vjerojatnije je da će okušati sreću s tim vozilom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Kako zaštiti svoj automobil od krađe

Kako biste zaštitili svoj automobil, tvrtka koja proizvodi nadzorne kamere Nextbase, preporučila je vozačima da ulože u dodatke kao što su stezaljke za kotače ili brava upravljača. Ti se dodaci mogu kupiti za 29 eura, a stvaraju dodatnu zaštitu vozilu, što znači da bi lopovu trebalo više vremena za krađu. Tvrtka je napomenula da su sigurnosni dodaci posebno korisni za vlasnike automobila s pristupom bez ključa, u koje lopovi mogu lakše provaliti.

Image
MNOGI GRIJEŠE /

Kada upaliti duga, a kada kratka? Evo čemu služe sva svjetla na autu i što kaže zakon

Image
MNOGI GRIJEŠE /

Kada upaliti duga, a kada kratka? Evo čemu služe sva svjetla na autu i što kaže zakon

Još jedan način na koji vozači mogu zaštititi svoje vozilo jest da budu obzirni prema mjestu parkiranja, čak i ako napuštaju automobil na kratko vrijeme. Iako ne mogu svi vozači parkirati svoj automobil u dvorište ili garažu, ostavljanje vozila na prometnom ili dobro osvijetljenom području povećava šanse da kriminalci budu uočeni što smanjuje vjerojatnost da će pokušati provaliti, objasnio je Ben.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Slično tome, vozači bi trebali paziti što ostavljaju u vozilu, izvade li ili sakriju vrijedne predmete, poput telefona, tableta i satelitskih navigacijskih sustava.

Nextbase je sugerirao da bi vozači trebali izbjegavati pokazivanje svog automobila na stranicama društvenih medija i drugim platformama gdje bi ga znatiželjnici mogli uočiti. Dok mnogi ljubitelji automobila uživaju u pokazivanju onoga što voze, objavljivanje fotografija s registarskim tablicama olakšava lopovima da uđu u trag lokaciji vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poduzetni kriminalci također mogu napraviti iste registarske pločice i postaviti ih na drugo vozilo, što potencijalno dovodi do toga da se izvorni vlasnik suoči sa skupim naknadama za prebrzu vožnju, piše Express.

POGLEDAJTE VIDEO: Provjerite varaju li automehaničari dezinformirane vozače

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo