PREBOLJELA JE COVID-19, A IMA 103 GODINE I KRONIČNU BOLEST PLUĆA: / 'Moja majka kaže da je sretna što se vraća kući...'

Image
Foto: screenshot / YouTube

Liječnici kažu da su brzom oporavku 103 godine stare gospođe Marije pripomogli i njezina vitalnost tevedar duh

6.10.2020.
8:26
screenshot / YouTube
Play logo

U petak je iz bolnice u Guadalajari u meksičkoj saveznoj državi Jalisco s liječenja otpuštena 103 godine stara gospođa Maria, nakon što je, usprkos dubokoj starosti i kroničnoj opstruktivnoj bolesti pluća (KOPB) uspjela preboljeti Covid-19, objavio je tamošnji Institut za socijalno osiguranje.

"Ovaj nas događaj ispunjava motivacijom i potvrđuje da se napori svih nas koji se nalazimo na prvim crtama borbe s Covidom-19 isplate", kazao je dr. David Sánchez González. iz bolnice u Guadalajari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najstariji pacijentica u cijeloj državi

Gospođa María oporavila se od Covida-19 nakon što je u bolnici provela 11 dana. Osim KOPB-a nije imala drugih rizičnih faktora poput hipertenzije, dijabetesa ili pretilosti, što je pridonijelo uspješnom liječenju.

"Ona je majka desetero djece i zaista je vrlo zdrava, osim plućne bolesti zbog koje ovisi o kisiku u kući ", rekla je jedna od liječnica koje su brinule o starici.

U bolnicu je primljena 22. rujna, a prve simptome - curenje iz nosa, vrućicu i teškoće s disanjem - osjetila je dva dana ranije. Nije bilo potrebe da je priključe na respirator, a liječnici ističu da su brzom oporavku itekako pripomogli njezina vitalnost i vedar duh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek je bila vrlo raspoložena, savjesna, razgovarala je s liječnicima. Čak nam je na kraju kazala da se više brinemo i o sebi. Ona je vrlo vjerojatno najstariji pacijent kojeg smo imali ne samo u našoj bolnici, već i u čitavoj državi", kazao je dr. Sánchez González.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispratili je kući s pljeskom, zapljeskala i ona njima

Gospođa Maria uz desetero djece ima i 60-oro unučadi.

"Moja majka kaže da je sretna što se vraća kući. Zahvalna je, kao i mi, na svoj pažnji ljubavi koju je dobila u bolnici. Neka im Bog plati za sve što su učinili za nju i za nas", kazala je jedna od njezinih kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Bolničko osoblje s pljeskom je ispratilo izliječenu staricu, a i ona je istodobno zapljeskala njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo