Kuhanje mnogima predstavlja posebno zadovoljstvo, ali može biti i prava muka. Razloga je više, no ono što mnogi ne znaju jest da neke uobičajene stvari uzimaju zdravo za gotovo pa riješe pri kuhanju zbog čega konačan rezultat može biti nezadovoljavajući.
Koliko god izgleda primamljivo napuniti svoju puricu svim vrstama bilja i limunom, Dan kaže da to može spriječiti da se puretina kuha do kraja. Ljudima poručuje da ne pretrpaju svoju puricu. Umjesto toga, samo lagano ispunite šupljinu začinskim biljem kao što su timijan, kadulja i ružmarin te začinite solju i paprom.
Greške koje je lako izbjeći
Štoviše, Dan je istaknuo koliko je važno da purica ima svezane noge prije stavljanja purice u pećnicu, jer je to pogreška koju viđa iznova i iznova. Dodao je: "Ovo će pomoći zadržati toplinu i sokove u središtu i spriječiti da se noge prekuhaju."
Ne treba napominjati da je kuhanje purice maraton, a ne sprint – stoga pazite da vam pećnica nije prevruća.
Prolazeći kroz treću i posljednju grešku koju ljudi čine, Dan je objasnio: "Previsoka temperatura pećnice! A ovisno o veličini vaše ptice, Dan preporučuje da se temperatura smanji u posljednjem satu, a zatim ostavite da se odmori.